05 / 05 / 2024

Akfen GYO, otoyolların özelleştirilmesi ihalesine girecek!

Akfen GYO, otoyolların özelleştirilmesi ihalesine girecek!

Akfen GYO Karayollarının 25 yıl süre ile "İşletme Haklarının Verilmesi" yöntemi ile otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi için düzenlenen ihaleye kurduğu konsorsiyum ile birlikte teklif verecek



Akfen GYO Karayollarının 25 yıl süre ile "İşletme Haklarının Verilmesi" yöntemi ile otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi için düzenlenen ihaleye kurduğu konsorsiyum ile birlikte teklif verecek.

Akfen GYO tarafından yapılan açıklama şöyle:


T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olup, yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği; bağlantı yolları ile birlikte, "Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu", "Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu", "Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu", "Toprakkale-İskenderun Otoyolu", "Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu", "İzmir-Çeşme Otoyolu", "İzmir-Aydın Otoyolu", "İzmir ve  Ankara  Çevre Otoyolu", "Boğaziçi Köprüsü", "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu" ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde birlikte, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile "İşletme Haklarının Verilmesi" yöntemi ile özelleştirilmesine dair ihaleye ("İhale") Şirketimiz Akfen Holding A.Ş., Autostrade Per I'Italia S.P.A., Doğuş Holding A.Ş. ve Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından eşit paylarla kurulmuş Ortak Girişim Grubu tarafından teklif verilmesine dair Ortak Girişim Sözleşmesi 30 Kasım 2011 tarihinde imzalanmıştır. İhale için ön yeterlilik başvuru tarihi 19/01/2012 ve son teklif verme tarihi 16/02/2012' dir.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön