GYO

Akfen GYO Yalıkavak villa projesi için sözleşme imzalayacak! 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla Yalıkavak'ta yer alan arsasında villa projesi hayata geçirecekç. Şirket, bu proje için Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ile maliyet+kâr inşaat sözleşmesi imzalanmasına ilişkin karar aldı. İşte ayrıntılar... Ş

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ile Yalıkavak arsası ile ilgili maliyet+kâr inşaat sözleşmesi imzalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

İşte Akfen GYO'nun Yalıkavak projesiyle ilgili o son dakika açıklaması...

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 4 Eylül 2022 tarihli Yönetim Kuurulu toplantısında, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Yalıkavak Mahallesi'nde yapılması planlanan proje ile ilgili son dakika kararı alındı. 

Akfen GYO'nun Muğla Yalıkavak'taki arsasının büyüklüğü 22 bin 197 metrekare olarak belirlendi. Akfen GYO bu arsada villa projesi hayata geçirmeyi planlanıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu toplantısında planlanan villa projesi ile ilgili olarak, SPK mevzuatı ve piyasa koşulları paralelinde, maliyet+kâr inşaat sözleşmesinin müteahhit olarak Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş ile yüzde 12 müteahhitlik kârı üzerinden yapılmasına, 24 aylık iş ilişkisinin sözleşme tarihi itibarıyla başlamasına karar verildi. 

 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından, Eylül ayının başlarında yapılan açıklamada Bodrum Yalıkavak'ta arsa satın alınacağını, bu arsada villa projesini yapılacağını ve satışalrdan şirketin mevcut gelirlerine ek yeni gelir yaratılacağını belirtilmişti.

Akfen GYO tarafından yayımlanan faaliyet raporuna göre söz konusu şirketin, 30 Haziran 2022 tarihi itibariyle 76 milyon 483 bin 665 Türk Lirası tutarında hasılat elde ettiği açıklandı. Akfen GYO'nun 30 Haziran 2022 tarihi itibariyle toplam özkaynağı ise 3 milyar 532 milyon 976 bin 672 Türk Lirası olurken; Türkiye otellerinde en yüksek Haziran gelirine de ulaşıldı. 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Yönetim Kurulumuzun 4.10.2022 tarihli toplantısında; Muğla ili, Bodrum ilçesi, Yalıkavak Mahallesi'nde Şirketimize ait 22,197 m²'lik arsa üzerinde yapılması planlanan villa projesi ile ilgili olarak, SPK mevzuatı ve piyasa koşulları paralelinde, maliyet+kâr inşaat sözleşmesinin müteahhit olarak Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş ile %12 müteahhitlik kârı üzerinden yapılmasına, 24 aylık iş ilişkisinin sözleşme tarihi itibarıyla başlamasına karar verilmiştir. Söz konusu iş ilişkisi ile Yalıkavak'ta yapılması planlanan villaların satışından elde edilecek gelirin ve kârın finansal tablolarımıza pozitif etkisi öngörülmektedir. 

Akfen GYO'dan Bodrum'a yeni proje! Yalıkavak'ta villa yapılacak! 

Akfen GYO'nun 2022 yılının ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde ettiği belli oldu!

Akfen GYO, Türkiye otellerinde en yüksek Haziran ayı kira gelirine ulaştı!