30 / 04 / 2024

Akfen GYO'dan 177.7 milyon 728 Euro'luk kredi yapılandırması!

Akfen GYO'dan 177.7 milyon 728 Euro'luk kredi yapılandırması!

Akfen GYO, mevcut borç tutarı olan 177 milyon 728 bin Euro'nun 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırılması konusunda mutabakata varıldı ve  kredi sözleşmelerinin bu kapsamda tadil edilmesi çalışmalarına başlandı. 



Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) finansal borçların yeniden yapılandırılması hakkında açıklama yaptı.. 

Akfen GYO'nun ve iştiraklerinin yeni yatırımlarının finansmanı, mevcut finansal borçlarının refinansmanı amacıyla 2015 yılında Credit Europe Bank NV Hollanda, Credit Europe Bank Ltd Rusya ve Fibabanka'dan  toplam 220 milyon Euro'luk 10 yıl vadeli kredi finansmanı sağlandı. Yaşanan pandeminin turizm sektörü genelinde ve otellerinin özelindeki negatif etkisi aylık yatırımcı raporlarında paylaştığı üzere gelirlerinde önemli düşüşe sebep olduğundan ilgili bankalarla mevcut borç tutarı olan 177 milyon 728 bin Euro'nun 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırılması konusunda mutabakata varıldı ve  kredi sözleşmelerinin bu kapsamda tadil edilmesi çalışmalarına başlandı. 

Akfen GYO'nun KAP açıklamaası:
Şirketimiz ve iştiraklerinin yeni yatırımlarının finansmanı, mevcut finansal borçlarımızın refinansmanı amacıyla 2015 yılında Credit Europe Bank NV Hollanda, Credit Europe Bank Ltd Rusya ve Fibabanka'dan  toplam 220.000.000 EURO'luk 10 yıl vadeli kredi finansmanı sağlanmıştı. Yaşanan pandeminin turizm sektörü genelinde ve otellerimiz özelindeki negatif etkisi aylık yatırımcı raporlarımızda paylaştığımız üzere gelirlerimizde önemli düşüşe sebep olduğundan ilgili bankalarla mevcut borç tutarı olan 177.728.000 EURO'nun 10 yıl vadeli olarak yeniden yapılandırılması konusunda mutabakata varılmış olup, kredi sözleşmelerinin bu kapsamda tadil edilmesi çalışmalarına başlanmıştır. 
 


Geri Dön