27 / 04 / 2024

Akfen GYO’nun aktif büyüklüğü 16,6 milyar TL’ye ulaştı!

Akfen GYO’nun aktif büyüklüğü 16,6 milyar TL’ye ulaştı!

2023 yılının ilk 6 aylık rakamlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden açıklayan Akfen GYO’nun aktif büyüklüğü 16,6 milyar TL’ye ulaştı...



2023 yılının ilk 6 aylık rakamlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden açıklayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tüm parametrelerde önemli artışlara imza attı. Açıklanan rakamlara göre, Akfen GYO’nun aktif büyüklüğü geçen senenin ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 78 büyüyerek 16,6 milyar liraya ulaştı. 2023 yılının ilk 6 ayında Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın öz kaynakları ise 10 milyar lirayı geçti.

Hasılatını yüzde 95, net kârını da yüzde 97 artırmayı başaran Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın net aktif değeri 10,8 milyar Türk Lirası, hisse başına net aktif değeri ise 8,29 Türk Lirası şeklinde gerçekleşti. Buna göre Şirket 7 Ağustos 2023 (dünkü) kapanış fiyatına göre yüzde 38 iskontolu işlem gördü.  

Söz konusu rakamlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, bu dönemde ortaya çıkan rakamları, doğru zamanda, doğru stratejilerle ve kararlılıkla attığımız adımların bir göstergesi olarak gördüklerini söyleyerek, şu anda bunların meyvesini topladıklarını söyledi.
 
Yaptığı açıklamada 2021 yılı başıyla beraber içine girdiği yeniden yapılanma sürecini başarıyla tamamlayan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı attığı adımların karşılığını rekorlar kırarak almayı da sürdürüyor.

Yine Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından resmen açıklanan 2023'ün ilk 6 ayını içeren finansal sonuçlara göre şirketin aktif büyüklüğü geçen senenin ilk 6 aylık dönemine göre yüzde 78 büyüme göstererek, 16,6 milyar liraya ulaştı. 2023'ün ilk 6 aylık rakamlarına göre Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın öz kaynakları ise 10 milyar lirayı geçti.

Akfen GYO’nun aktif büyüklüğü 16,6 milyar TL’ye ulaştı!

Yine açıklanan rakamlara göre, söz hasılatını yüzde 95, net karını da yüzde 97 artırmayı başaran Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının net aktif değeri 10,8 milyar Türk Lirası, hisse başına net aktif değeri ise 8,29 Türk Lirası şeklinde gerçekleşti. Yine açıklanan rakamlara göre, Akfen GYO 7 Ağustos 2023 (dünkü) kapanış fiyatına göre yüzde 38 iskontolu işlem gördü.  

Resmi olarak açıklanan finansal tablolara göre 2023 yılının ilk 6 ayında şirketin geçen sene 9.4 milyar Türk Lirası şeklinde olan aktif büyüklüğü bu senenin aynı döneminde yüzde 78 artış göstererek 16.6 milyar liraya çıktı. Yine geçen senenin aynı dönemine göre şirketin 6.1 milyar Türk Lirası şeklinde olan öz sermayesi yüzde 68 artış göstererek, 10.2 milyar Türk Lirası, 176 milyon Türk Lirası olan hasılatı yüzde 95 artış göstererek, 343 milyon Türk Lirası'na, 1.3 milyar Türk Lirası şeklinde olan kârı da yüzde 97 artış göstererek, 2.5 milyar Türk Lirası'na ulaştı. Yine açıklanan rakamlara göre, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın net aktif değeri ise geçen seneye göre 6.2 milyar TL’den yüzde 75 artışla 10.8 milyar liraya yükseldi.

                                                                                    

“DOĞRU ZAMANDA ATILAN DOĞRU ADIMLARIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ”

Kamuyu Aydınlatma Platormu'nda açıklanan 6 aylık sonuçlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, bu yılın ilk yarısında Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak elde etmiş oldukları sonuçları gururla karşılarken, aynı zamanda geleceğe olan güvenimizi artıran önemli bir başarı olarak gördüklerini söyledi.

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu açıklamasında söz konusu bu dönemde ortaya çıkan bu rakamları, doğru zamanda, doğru stratejilerle ve kararlılıkla atmış oldukları adımların bir göstergesi olarak gördüklerini kaydederek, bu anda bunların meyvesini topladıklarını söyledi.

Akfen GYO olarak her zaman öz kaynakları güçlendirmek, yatırımcılara değer katmak ve sektörde öncü bir konumda olmak hedefiyle çalıştıklarını dile getiren Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, ilerleyen dönemlerde Akfen GYO olarak sektördeki büyümelerini sürdürmeye, yatırımcılarımıza değer katmaya ve gayrimenkul sektöründe kalıcı izler bırakmaya devam edeceklerine inançlarının tam olduğunu söyledi.

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO portföyüne yeni bir otel ekliyor!


Geri Dön