02 / 05 / 2024

Akfen GYO'nun halka arzı hızlandı!

Akfen GYO'nun halka arzı hızlandı!

Akfen GYO, paylarının yüzde 29.41'inin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı başvuru ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı



Borsaya yakında gelecek şirketlerden biri de Akfen GYO. Akfen GYO, paylarının yüzde 29.41'inin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı başvuru ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. şžirketin halka arzında ek satış hakkının kullanılması durumunda halka açıklık oranının yüzde 33.82 olması planlanıyor.

Akfen GYO'nun vönetim kurulunda şirketin çıkarılmış sermayesinin halka arz ile birlikte 138 milyon TL'den 184 milyon TL've vükseltilmesine karar verildi. Yönetim kurulu kararma göre halka arzın 8 milyon 117 bin TL nominal değerdeki kısmının ortak satışı, 46 milyon TL nominal değerdeki kısmının ise mevcut ortakların rüçhan haklan kısıtlanarak sermaye artırımı yolu ile olmak üzere toplam 54 milyon 117 bin 500 TL olması planlanıyor.

Halka arzda yeterli fazla talep gelmesi durumunda Akfen Holding'e ait pavlardan 8 milyon 118 bin TL nominal değere kadar olan kısım ek satışa konu olabilecek. Bu durumda halka arz tutarı nominal değeri 62.2 milyon TL'ye ulaşacak. Akfen GYO'nun halka arzında konsorsiyum liderliğini ise Oyak Yatırım yürütecek.

Taslak izahnameve göre şirket, halka arzdan sağlanacak fonların büvük bir kısmının özkaynakların güçlendirilmesi, gerçekleştirmeyi planladığı projelerin -finansmanı ve olağan faaliyetleri için kullanmayı planlıyor. Otel projeleri geliştiren ve tamamlayan Akfen GYO'nun toplam aktifleri 2009 yılında yüzde 11, 2010 yılında ise yüzde 26 büyüyerek 31 Aralık 2010 yılı itibariyle 687 milyon TL'lik büyüklüğe ulaştı.

Ekonomist


Geri Dön