28 / 04 / 2024

Akfen Holding Van depremi için 20 Hürriyet Evi bağışladı!

Akfen Holding Van depremi için 20 Hürriyet Evi bağışladı!

Hürriyet Gazetesinin depremde en ağır hasarı gören Vanın Erciş'te kuracağı Hürriyet Mahallesi için Akfen Holding, 20 ev yapımını karşılayacak şekilde 165 bin liralık bağışta bulundu



Hürriyet Gazetesinin depremde en ağır hasarı gören Vanın Erciş ilçesinde kuracağı Hürriyet Mahallesi için bağış kampanyası devam ediyor.Kampanyanın beşinci gününde, Akfen Holding, 20 ev yapımını karşılayacak şekilde 165 bin liralık bağışta bulundu.

Öte yandan, Hürriyet okurlarının kampanyaya desteği de devam ediyor. Yoğun ilgisi sayesinde beşt günde üç ayrı hesapta toplanan bağış miktarı 900 bin lirayı buldu. Beşinci gün sonunda Doğan Grubunun 1 milyon liralık katkısıyla birlikte toplanan kaynak, 2.1 milyon liraya dayandı. Böylece Kızılay, toplam 252 Hürriyet Evini bölgeye kurulabilecek.

Kuruluşların desteği büyük

Kampanya, Doğan Grubunun 1 milyon TL bağışta bulunmasıyla başladı. Kampanyanın ilk gününde Doğan Grubunun bağışının yanısıra Trabzonspor kulubü kampanyaya 83 bin lira katkıda bulundu. Limak Bitlis Çimento şirketi 50 bin lira bağışlarken, tekstil ve hazır giyim firması LC Waikiki, 10 ev karşılayacak şekilde 82 bin 500 lira katkı yaptı. Kampanyanın ikinci gününde Ankaralı işadamı Hayrettin Özaltın 15 Hürriyet Evi, TAV Havalimanları Holding ise 10 Hürriyet Evi için bağışta bulundu. Tamsa Fayans Sanayi 31 bin lira bağışladı. Önceki gün de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) iştiraki GTİden (Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.) 20 ev yapımını karşılayacak miktarda 165 bin liralık bağış gelmişti.

10 yıl dayanıklı olacak
Hürriyet Evleri, kış koşullarına dayanıklı olurken içerisinde mutfağı, banyosu ve tuvaleti olacak. Kurulacak evlerde 5 kişi yaşayabilecek. Daha kalabalık aileler için de banyosuz ve tuvaletsiz evler bulunuyor. Bunlar da Hürriyet evlerine monte edilerek kullanılabilecek. Evlerin içinde mutfakların bulunmasıyla, vatandaşlar kendi yemeklerini yapabilecekler. 10 yıl dayanıklı olan bu evleri daha sonra Kızılay tarafından toplanarak yeniden kullanılabiliyor.

Çelik konstrüksiyon
Yapı malzemesi ve ısı izolasyonu yönünden uluslararası standartlara sahip olan evler, modüler ve prefabrik açıdan çelik konstrüksiyonlarla üretiliyor. Çatı sistemleri de yağmur suyu giderine sahip. Kapı ve pencereler de standartlara uygun tasarlanmış. Duvarlar poliüretan izolasyon ile kaplanmış. Duvar panel kalınlıkları dış panel 4.1, iç panel 4.1 santimetre.

HESAP NUMARALARI

İş Bankası Mithatpaşa Şubesi
Hesap Numarası TL
4228 - 0971947
IBAN TR***********0***********7
İş Bankası Şube Kodu 4228

Ziraat Bankası Kızılay Şubesi
Hesap No 685-2868-5189
IBAN TR0***********000028685189
Şube Kodu ve Adı 685- Kızılay/Ankara
Para Cinsi TRY

Garanti Bankası Kızılay Şubesi
Hesap adı: Van Depremi-Hürriyet
Şube: 082-Kızılay
Hesap no: 6294703
Hesap türü : Vadesiz Hesap
Döviz kodu : TL
IBAN TR72 0006 2000 0820 0006 2947 03

YARDIMLAR

Depremzede esnafın kredi borçlarına bir yıl erteleme geldi

BAKANLAR Kurulu, Vanda meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören gerçek ve tüzel kişi üreticilerle esnaf ve sanatkarların  kullandıkları düşük faizli kredilerinden doğan borçlarını 1 yıl süreyle erteledi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından düşük faizli kredi  kullandırılması ile esnaf ve sanatkarlara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet  Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan Halk Bankası tarafından düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki borçların ertelenmesine dair karar, Resmi Gazetede yayımlandı.

Vakıfbanktan Vana 1 milyon TL yardım

VAKIFBANK, Van daki depremzedeler için 1 milyon TL yardımda bulundu. Ayrıca, depremden zarar gören tüm bireysel ve ticari müşterilerinin kredilerini, ilave faiz almadan, 3 ay erteleme ve 60 aya kadar yeniden yapılandırma sağladı. Ayrıca esnaf, sanatkar ve KOBİ müşterilerine 6 ay ödemesiz, 24 ay vadeli ve sıfır faizli 100 bin TLye kadar kredi veriyor.

Türkiye Finans, Vanda ATM masrafı kesmeyecek

TÜRKİYE Finans Katılım Bankası, Vandaki müşterilerinin başka banka ATMlerinden yaptıkları işlemler için otomatik olarak kesilen masraf ve komisyonları bölgedeki müşterilerine geri ödeyecek. Van Şubesi müşterilerine gelen ve giden EFT ve havalelerden yılbaşına kadar masraf almayacak. Türkiye Finans ayrıca yardım kampanyasına da 100 bin TL ile katıldı.

Mey İçki, Van hesabına 1 milyon TL gönderdi

MEY İçki, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek verdi. Mey İçkiden kampanya için açılan Van Depremi İnsani Yardım Hesabına 1 milyon TL aktarıldığı belirtildi.

Anadolu Sağlık Merkezi Ercişe TIRla gitti

ANADOLU Sağlık Merkezi hekimleri, Erciş merkezde ilk yardım TIRı ile hizmet verirken, ulaşılamayan köylere giderek gribal enfeksiyon ve ateş hastalıklarına çözüm bulmaya çalışıyor. Ercişe kurulan ilk yardım tırında, 19 kişilik sağlık ekibi bölgede hazır bulunuyor.

Okan Üniversitesinden gönüllüler Vanda

OKAN Üniversitesinin Vandaki depremin ardından başlattığı yardım kampanyası sürüyor. Kampanyanın ilk 3 gününde toplanan yardımlarla 3 jeneratör, 300 battaniye, 50 koli Vana gönderildi. Gönüllülerden oluşan 10 kişilik öğrenci grubu da bölgeye hareket edecek.

Turkcellden 200 kişi Vanda hizmet veriyor

VANda 200 kişilik ekibiyle hizmet veren Turkcell, acil yardım numaralarına gelen kısa mesajları ilgili kamu kurumlarına ileterek, h

Hürriyet


Geri Dön