27 / 04 / 2024

Akfen İnşaat yurtdışında projeler inşa edecek!

Akfen İnşaat yurtdışında projeler inşa edecek!

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle yurtdışında proje yapacağını dile getirdi.



Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Türkiye'de inşaat maliyetlerinin arttığını ve bu nedenle rekabetçi pazar koşullarının pazarda fırsatları azalttığını açıkladı. 


İstanbul ve Ankara’da Loft markasıyla projeler hayata geçiren Akfen Holding yatırımlarına yurtdışında devam etmeyi planlıyor. Akfen'in halen Ankara’da yatırım değeri 800 milyon lirayı bulan iki projesi bulunuyor. 


Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Türkiye’de artan inşaat maliyetleri ve rekabetçi pazar koşullarının fırsatları azalttığını dile getirerek bu nedenle Almanya ve Amerika gibi ülkelere baktıklarını anlatan Akın, bu ülkelere de Loft markasıyla girmeyi planladıklarını söyledi. Akın şöyle konuştu: “ 2019’da yapılacak seçimden sonra piyasanın önü açılacak gibi görünüyor. Firma olarak yatırımda durmayı düşünmüyoruz. Biz önümüze gelen projelere bakacağız. Yurt, başka sektörler başka ülkeler gibi alanlar belirleyeceğiz. 700 milyon liralık daire stokumuz var. Bu 200 milyona düştüğü anda başka bir projeye başlayacağız.” diyerek açıklama yaptı. 


Loft markasını otele de taşıdı

Selim Akın, 20 otelle yer aldıkları turizm sektörü hakkında da değerlendirme yaptı. Firma olarak Bodrum'da Loft markasıyla otel yaptıklarını söyleyen Akın, “Otellerde doluluk oranları iyi ancak fiyatlandırmada sıkıntı var. Özellikle Trabzon çok iyi. Ancak Ankara’da İzmir’de Eskişehir’de umduğumuz fiyatlarda değiliz” dedi


Dünya / Leyla İlhan



Geri Dön