02 / 05 / 2024

Akfen, TAV'da otoyollar için hisse satabilir!

Akfen, TAV'da otoyollar için hisse satabilir!

  Akfen Holding'in, aralarında TAV Havalimanları Holding'in de yer aldığı bazı iştiraklerinde özelleştirme öncesi hisse satabileceği ileri sürülüyor. Akfen, bu işlemlerden elde edeceği geliri kazandığı ve girmeyi planladığı özelleştirme ihalelerinin fina



 

Reuters'e konuşan bir kaynak, "Yakında Başkent Doğalgaz ve otoyol özelleştirmeleri gündeme gelecek. Bu ihalelerde yer almak isteyen Akfen'in önemli ölçüde kaynak ihtiyacı olacak. TAV da olgunluğa erişmiş bir iş." dedi. Başka bir kaynak ise, "Akfen, kazandığı ve girmeyi planladığı özelleştirmeler için özkaynak oluşturmak üzere elindeki varlıkları gözden geçirerek, bir konsolidasyona gitmek üzere çalışıyor." dedi. Haberin ardından 8,98 liradan işlem gören Akfen hisseleri 9,44 liraya, TAV hisseleri 6,84 liradan 7,04 liraya kadar yükseldi. İMKB-100 endeksi ise yüzde 3,54 eksideydi. Kaynaklar, Akfen Holding'in yakın zamanda bir yatırım bankasına yetki vermesinin beklendiğini söyledi.

Akfen Holding, KAP'a çeşitli özelleştirme ihaleleri ile ilgilenmekte olup, Türkiye'de ve dünyadaki ekonomik şartlara uygun farklı projelerde yer almaya, portföyünü farklılaştırmaya ve buna göre finansman yapısını sağlamaya devam edeceğini açıkladı. Açıklamada, "Şirketimiz tarafından TAV Havalimanları Holding AŞ'nin de aralarında yer aldığı bir kısım iştiraklerimizde stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere bir yatırım bankasına yetki verilmediği gibi, Yönetim Kurulu'muzun bu konuda aldığı bir karar da yoktur. Şirketimiz çeşitli özelleştirme ihaleleri ile ilgilenmekte olup, Türkiye'de ve dünyadaki ekonomik şartlara uygun olarak farklı projelerde yer almaya, portföyünü farklılaştırmaya ve proje olanaklarını değerlendirmeye ve buna göre finansman yapısını sağlamaya devam edecektir." denildi. Akfen Holding'in TAV Havalimanları'nda yüzde 26,12 hissesi bulunuyor. Akfen Holding, ilk yarı mali tablolarına göre 68 milyon lira zarar açıkladı.

ZAMAN

 


Geri Dön