01 / 05 / 2024

AKG Gazbeton, Yapı İstanbul 2009 Fuarı'nda

AKG Gazbeton, Yapı İstanbul 2009 Fuarı'nda

AKG Gazbeton, Yapı İstanbul 2009 Fuarı'nda geniş ürün yelpazesi ile sektör temsilcileriyle buluştu.




AKG Gazbeton fuarda "Eksi Maliyet Artı Tasarruf" sloganı ile ürünün maliyet avantajına, tasarruf sağlayan özelliklerine ve çevreci yaklaşımına vurgu yaptı. AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi ve TGÜB Başkanı Levent Akgerman, "Gazbeton bir yapı malzemesi olarak hem sektör hem de Türk ekonomisi için önemli bir katma değer yaratmaktadır" dedi.

AKG Gazbeton'nun, uygulama kolaylıkları ve depreme dayanıklılık gibi temel özelliklerinin yanı sıra binalarda enerji tasarrufu sağlayarak ısıtma ve soğutma maliyetlerini minimuma indirmesiyle tanınan "çevre dostu" gazbeton duvar örgü malzemeleri Yapı İstanbul 2009 Fuarı'nda. AKG Gazbeton, 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuarda ürünlerini sektör temsilcilerine yakından tanıtma imkânı buldu. AKG Gazbeton, fuar süresince bilimsel araştırmalardan yola çıkarak hazırladığı "Eksi Maliyet, Artı Tasarruf" konsepti ile gazbetonun sağladığı avantajlara dikkat çekti.

Gazbeton; En Avantajlı Yapı Malzemesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalar gazbetonun temel özelliklerinden dolayı binaların inşaat aşamasındaki maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya koymaktadır. Gazbetonun bina statik tasarımına ve maliyetine olan etkilerini ortaya koyan araştırmaya göre Gazbeton bina betonarme maliyetlerini yüzde 8, temel maliyetlerini ise yüzde 22'ye kadar düşürülebilmektedir. 


Taşıma, montaj ve uygulama kolaylığı, kayıplarının az olması ve istenen ölçülere pratik olarak adapte edilebilmesi gibi özellikleri nedeniyle gazbeton, inşaatların hızla tamamlanmasını sağlayarak yapım aşamasında zaman tasarrufu da sağlamaktadır. Hızla tamamlanan binalar ürün ve işçilik maliyetlerini de aşağıya çekerek, maliyet avantajına katkıda bulunmaktadır. 


Gazbeton ürünleri yapı tamamlandıktan sonra sağladığı yalıtım özellikleri ile de kullanıcılara avantajlar yaratmaya devam eder. Gazbeton, mekânlarda ısıtma ve soğutma maliyetlerini önemli ölçüde düşürerek, ilave bir yalıtıma ihtiyaç duymaksızın yıllık ısı maliyetlerini de yüzde 59'a kadar azaltır. En hafif duvar örgü malzemesi olarak kabul edilen gazbetonun en önemli özelliklerinden bir ise deprem güvenliği. Binaları hafifleten yapı malzemesi depremin yıkıcı etkilerini azaltarak güvenli bir yapının temel taşını oluşturmaktadır.


TGÜB Başkanı Levent Akgerman "Ülke ekonomisine katkı sağlayan gazbetonun kullanımı 10 yıl içinde artacak" 


Yapı Fuarı ile ilgili bir değerlendirme yapan AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Başkanı Levent Akgerman, "Başta AB ülkeleri olmak üzere tüm dünyada bugün binalarda enerji verimliliği ve çevre duyarlılığı üzerine yoğun çalışmalar yürütülmekte ve yeni inşa edilen tüm yapılarda bu duyarlılıklar öne çıkmaktadır. Bu nedenle gazbeton ürün özellikleri ile tüm dünyada giderek kullanımı artan bir yapı malzemesidir" dedi. Türkiye'nin bu anlayışın dışında kalamayacağını belirten Akgerman, "TGÜB olarak gazbetonun avantajlarını sektör temsilcilerine ve fikir önderlerine eksiksiz anlatmak üzere yoğun çaba harcıyoruz. Gazbetonun bina maliyetlerini önemli oranda düşürmesi ve enerji tasarrufuna olan katkısı hem sektör hem de Türk ekonomisi için önemli bir katma değer yaratmaktadır" dedi. Türkiye'nin 2.1 m3 üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük Gazbeton üreticileri arasında yer aldığını belirten TGÜB Başkanı Levent Akgerman, "Gazbeton üretiminde Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya pazarında 1. sıradadır. Önümüzdeki 10 yıl içinde, kalitesiz, standardı düşük çevreye duyarsız ürünlerin pazardan çekilmesiyle gazbeton malzemesine olan talebin daha da büyümesini bekliyoruz" dedi. 


Geri Dön