05 / 05 / 2024

Akif Hamzaçebi: TOKİ kamu yatırımları da yapıyor

Akif Hamzaçebi: TOKİ kamu yatırımları da yapıyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hükümetin TOKİ'yi Mali Kural Yasa Tasarısı kapsamından çıkartarak milyar dolarlık rant alanını kurala bağlamadan kullanmak istediğini savundu



Hamzaçebi, "TOKİ'nin kapsam dışında bırakılması demek hükümetin Mali Kural'ı by-pass etmesi demektir. Mali Kural'da gedik açmaktır" diye konuştu.

Hamzaçebi, TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülecek olan Mali Kural Tasarısı'yla hükümetin "ayağımı yorganıma göre uzatacağım" sözü verdiğini anımsattı. TOKİ'nin 2003'ten bugüne kadar 25 milyar dolarlık kaynak yaratıp kullandığını dile getiren Hamzaçebi şunları kaydetti: "TOKİ'nin kapsam dışında bırakılması demek hükümetin Mali Kural'ı by-pass etmesi demek.  TOKİ  kamu yatırımları da yapıyor. Mutlaka kapsama alınması gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet TOKİ'yi Mali Kural dışına alarak ilk aşamada ekonominin dengelerini by-pass etmiş oluyor, birşeyleri kurallardan kaçırmış oluyor. İkinci önemli konu rant alanı. Böyle bir rant alanını kurallara hapsetmeyi kurallara bağlamayı hükümet düşünmüyor. TOKİ doğrudan Başbakan'a bağlı. TOKİ Başkanı ve Başbakan ikili yürütüyorlar bütün işleri. Böyle bir rant alanının kurala bağlanmasını istemezler. Daha rahat hareket etmek isteyeceklerdir."
Milliyet/Önder Yılmaz


Geri Dön