29 / 04 / 2024

Akın Metal, yeni üretim tesisinin inşaatına bu yıl başlayacak!

Akın Metal, yeni üretim tesisinin inşaatına bu yıl başlayacak!

Akın Metal firma sahibi Hasan Akın, kalite ve üretim hızını artırmak için 2015 yılında yatırım bütçelerinin kayda değer bölümünü yeni makine alımı ve mevcut parkın modernizasyonuna ayırdıklarını söyledi.



Endüstriyel yapılar için çelik yapı sistemleri üretimi ve kurulumunu yaptıklarını kaydeden Akın Metal firma sahibi Hasan Akın, kalite ve üretim hızını artırmak için 2015 yılında yatırım bütçelerinin kayda değer bölümünü yeni makine alımı ve mevcut parkın modernizasyonuna ayırdıklarını söyledi. 2016'da ise yatırım planlarında olan yeni üretim tesis inşaatı için arazi araştırmasına devam ettiklerini belirten Akın, yeni üretim tesislerinin yapımına bu yıl içinde başlamayı öngördüklerini ve söz konusu yatırım için yaklaşık 2 milyon liralık bütçe ayırdıklarını ifade etti. 

2015'te yüzde 30 büyüdü Tekirdağ Çorlu'da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Hasan Akın, özellikle endüstriyel yapı inşaatları üzerine yoğunlaştıklarını ve modern teknolojiden yararlanarak müşterilerine ekonomik ve hızlı bir şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını bildirdi. 2015'i verimli geçirdiklerini anlatan Akın, "Firmamız 2015 yılını yüzde 30 büyüme ile tamamladı. 2016'da da benzeri bir büyüme bekliyoruz. 2015 yılı gelir ve yeni müşteri edinme bakımından en başarılı olduğumuz yıllardan biri oldu. Orta ve büyük ölçekli 25 proje yaptık. 2016 yılında ise çelik yapı sektöründe daha fazla müşteriyi memnun etmek istiyoruz" dedi. 

Yük kaldırma amaçlı kullanılan vinçlerin üretim ve servis hizmetini de verdiklerini aktaran Hasan Akın, bunun için 2015 yılı sonlarında Akın Vinç firmasını kurduklarını iletti. Sektörün sorunlarına da değinen Akın, şunları söyledi: "Kalifiye eleman eksikliği temel sıkıntımız. Bu sorun, kalifiye eleman yetiştiren eğitim kurumlarının artması ve gençlerin bu meslek dallarına daha fazla teşvik edilmesi ile çözülebilir."


Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön