Yeni Projeler

Akiş GYO Beykoz projesi için imzalar atıldı! 

Akiş GYO Beykoz projesi için imzalar atıldı. İşte merak edilen ayrıntılar...  

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Akiş Mudanya Adi Ortaklığı'ınca imzalanan Kat Karşılığı İnşaat sözleşmesi hakkında açıklama yaptı. 

Akiş GYO Beykoz projesi, İstanbul ili, Beykoz ilçesi, Gümüşsuyu Mahallesi sınırlarında
konumlu “Bahçe” vasıflı 1893 ada 19 nolu parselde hayata geçiriliyor. Projenin 2022 yıl sonu değeri de resmen açıklandı. 

İşte Akiş GYO Beykoz projesi ile ilgili merak edilen detaylar ve projenin değeri...

Akiş GYO Beykoz projesinin yükseleceği 1893 ada 19 nolu parselin yüzölçümü 325,63 metrekare olarak belirlendi. Parselin altyapısı tamamlanmış durumda ve halihazırda herhangi bir yapı bulunmuyor. 

Akiş GYO Beykoz projesi için yayınlanan değerleme raporunda yer alan verilere göre; imar durumunda belirtilen yapılaşma hakkına göre inşa edilebilecek binanın 3B yapı sınıfında olacağı kabul edildi.  2022 yılı yapı yaklaşık maliyetlerine göre 3B yapı sınıfı metrekare birim maliyet bedelinin 4.650 TL olduğuna dikkat çekilen raporda, 2022 yılında inşaat maliyetlerinde meydana gelen artışa istinaden yüzde 80'lik yükseliş yaşandığı da belirtilerek birim inşaat maliyeti 11 bin 720 TL olarak açıklandı. 

Akiş GYO Beykoz projesi kapsamında kat karşılığı oranı Akiş GYO lehine yüzde 42.63 şeklinde belirlendi. Bu kapsamda şu veriler açıklandı: 

Yapılaşma Hakkına Göre Toplam İnşaat Alanı: 390 metrekare

Birim inşaat maliyeti: 11.720 TL 

Toplam inşaat maliyeti: 4 milyon 570 bin TL 

Akiş GYO Beykoz projesi değeri ne kadar? 

AKiş GYO’nın kat karĢılığı oranı, inşaat maliyetinin, inşaat maliyeti ile boş arsa değerinin toplamından oluşan toplam yatırım bedeline oranı olarak belirlendi. Buna göre; 

Arsa değeri: 6 milyon 150 bin TL 

İnşaat maliyeti: 4 milyon 570 bin TL 

Arsa değeri + inşaat maliyeti: 10 milyon 720 bin TL 

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Akiş Mudanya Adi Ortaklığı'nca İstanbul İli Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesinde geliştirilmesi planlanan yatırımlar kapsamında 1893 ada 19 parselde arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanmış olup, değerleme raporu ekte yer almaktadır.

Saygılarımızla,
Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Değerleme raporu için tıklayın 

Akiş GYO Beykoz projesi için imzalar atıldı! Yeni proje! 

Akiş GYO ilk 9 ayda 540.7 milyon TL kira geliri elde etti!

Koray GYO İstanbul-İstanbul 3. Etap için ruhsat alındı!