27 / 04 / 2024

Akiş GYO, İMKB’de yapılan törenle halka arz edildi!

 Akiş GYO, İMKB’de yapılan törenle halka arz edildi!

Akiş GYO A.Ş, İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başladı. 9 Ocak 2013 tarihinde İMKB’de yapılan törenle Akiş GYO halka arz edildi




Gayrimenkul sektörünün uluslararası ödüllü projelerini hayata geçiren Akiş GYO A.Ş, İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başladı. 9 Ocak 2013 tarihinde İMKB’de yapılan törenle Akiş GYO halka arz edildi. İMKB’de düzenlenen gong töreninde açılış konuşmasını Akiş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman yaptı.


Aksa, Akenerji, Akmerkez, Saf GYO ve Ak-al gibi halka açık iştiraklere sahip olan Akkök Şirketler Grubu’nun şimdi de Akiş GYO’yu halka arz ettiğini belirten Mehmet Ali Berkman, “Akkök Şirketler Grubu’ndan AK-AL ile birleşen Akiş GYO, portföy çeşitliliği açısından İMKB’ nin en ayrıcalıklı GYO’ larından birisi oldu. Birleşme sonrası Akiş GYO, alışveriş merkezi, konut, arsa, fabrika binalarını içeren geniş ve zengin portföy yapısı ile yatırımcılar için tek bir hisse senedi ile gayrimenkulün farklı alanlarına yatırım yapma olanağı sağlıyor ” dedi.


Mehmet Ali Berkman, Akiş GYO’nun İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda yerini almasının Akkök Şirketler Grubu ve bağlı ortaklıkları, yatırımcılar ve Türkiye ekonomisi açısından hayırlı olmasını diledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkul sektöründeki ilk yatırımını 1993 yılında Akmerkez ile gerçekleştiren Akkök Şirketler Grubu, gayrimenkul sektörünü üç ana iş dalından biri olarak benimsemiştir. 2006 yılında kurulan Akiş GYO, Akkök’ten aldığı güçle, kısa sürede Akbatı ve Akasya gibi uluslararası ödüllere sahip, sektörün en prestijli projelerini gerçekleştirdi. Akiş GYO birleşme sonrası 731 milyon TL özkaynak büyüklüğü ile borsanın önemli gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri konumuna gelecektir. Önümüzdeki dönemde de, gerek ülkemiz gerekse grubumuz için katma değer yaratacak projelere imza atmaya; gayrimenkul geliştirme ve değer yaratma konusunda sayılı firmalar arasında yer almak için çalışmaya devam edeceğiz.” 


Mehmet Ali Berkman’ın açılış gongunu çalmasıyla Akiş GYO A.Ş, İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başladı.


Geri Dön