Genel

Akkuyu'da şantiye kuruluyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Akkuyu'daki santralin müzakerelerini bitirdik. Şantiye çalışmalarına başlanıyor. Sinop'taki santralin müzakerelerini bitirmemiz lazım. Ondan soma üçüncü santralin müzakere sürecine girmemiz lazım" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Akkuyu'daki santralin müzakerelerini bitirdik. Şantiye çalışmalarına başlanıyor. Sinop'taki santralin müzakerelerini bitirmemiz lazım. Ondan soma üçüncü santralin müzakere sürecine girmemiz lazım" dedi.
Yıldız, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde otomotiv yan sanayi fuan Automedıanika ile Petroleum 2011 Fuan'nın açılışının ardından fuar kapsamında düzenlenen, 'Türkiye Akaryakıt ve LPG Piyasaları" konferansı öncesinde gazetecilerin sorulanın yanıtladı. Japonlarla nükleer santralle ilgili görüşmelerin ne aşamada olduğuna ilişkin soru üzerine Bakan Yıldız, ülkede yaşanan afet nedeniyle 3 haftalık bir gecikme olduğunu, bunu normal karşıladıklarını, önümüzdeki hafta içinde başlayabileceklerini belirterek, "Şu anda bizim için herhangi bir olumsuzluk yok" diye konuştu

Üçüncü nükleer santralle ilgili soruya da bunun bir irade beyanı olarak düşünülmesi gerektiğini yanıtını veren Bakan Yıldız, "Şu anda 3. santrale başlanacak olarak düşünmeyelim. Türkiye 3. santralle alakalı yapım iradesini ortaya koymuştur. Ama zamanlaması... Bugün, yann başlayacak diye bir durum yok. Biz adım adım birinci santralin, Akkuyu'daki santralin müzakerelerini bitirdik. Şu anda şantiye çalışmalarına başlanıyor. Sinop'taki santralin müzakerelerini bitirmemiz lazım. Ondan soma 3. santralin müzakere sürecine girmemiz lazım" dedi.

"Gelin pazartesi günü dizelde yüzde 5 LPG'de yüzde 7 indirim yapalım"
Yıldız, serbest piyasada 21 olan dağıtım şirketi sayışırım 8-10 yılda 56'ya yükseldiğini, bunların her birinin rekabetçi ortamı destekleyen bir yapı içinde olması gerektiğini vurguladı. Yıldız, "Buradan bütün bu zincirin içinde bulunan aile üyelerine seslenmek istiyorum; gelin pazartesi gününden itibaren fiili olarak ortaya koyduğumuz ama resmi olarak açıklamadığımız yine rekabetçi ulusal tarife üzerinden, İstanbul'da 18 bin tane taksici var, gelin dizelde minimum % 5 civarında, LPG'de % 7 civarında indirim yaptığımızı taksicilere açıklayalım. Ben biliyorum ki aslında bu indirimin çoğu yapılıyor. Açıklayalım bunu. Bunun pazartesiden itibaren uygulanacağı kanaatindeyim. Pazartesiden itibaren minimum bütün bayilerimiz % 5 civarında indirim yapacak. Bu, 16-18 kuruşa denk gelir" dedi.
Dünya