28 / 04 / 2024

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 



Bir süredir testlerin yapıldığı AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın  açılış töreni için yeni yapılan istasyonda son hazırlıklar gerçekleştiriliyor. 

Proje çerçevesinde Gar, Adliye ve Kızılay olacak şekilde 3 istasyondan meydana gelen hat ile başkentliler Keçiören'den Kızılay'a aktarmasız şekilde ulaşabilecek. 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu nda hangi duraklar var? 

Metro hattında yeni yapılan ve 600 bin yolcu kapasitesi olan Gar İstasyonu aracılığıyla yolcular,  Ankara  YHT Garı'na, Başkentray’a ve Ankaray'a aktarma gerçekleştirebilecek. 

İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu'ndan da Başkentray'a aktarma yapılabilecek. 

Son istasyon Kızılay ile de Batıkent, Çayyolu ve Ankaray metro hatlarına geçiş sağlanabilecek. 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu nda hangi duraklar var? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha önceki incelemeleri esnasında gerçekleştirdiği açıklamada, 3,3 kilometrelik hattın yapımında toplam 7 bin 295 metre tünel imalatı yapıldığına, 14 bin 590 metre ray döşendiğine dikkat çekmişti. 

Bakan Karaismailoğlu, metro hattının işletmeye açılmasıyla 35 senelik süreçte, kara yolu işletmesinden 104 milyon avro, kaza maliyetlerinden 42,7 milyon avro, zamandan 123,9 milyon avro, çevresel kirlilikten 108,4 milyon avro olacak şekilde toplam 379 milyon avro tasarruf sağlanmasının beklendiğini dile getirmişti. 

Ankara'nın 23 kilometrelik raylı sistem hattına ilave olarak 41,2 kilometre uzunluğundaki 16,6 kilometrelik Kızılay-Çayyolu Metrosu (M2), 15,4 kilometrelik Batıkent-Sincan Metrosu (M3), 9,2 kilometrelik Ankara Keçiören-AKM Metrosu (M4) Bakanlık tarafından hayata geçirilerekk, toplam hat uzunluğu 64.2 kilometreye yükseltildi. 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu nda hangi duraklar var? 

Açılışı yapılacak AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı ile beraber Bakanlık tarafından Ankara'ya toplam 44,5 kilometre metro hattı kazandırılacak. 

Ayrıca söz konusu metroların inşasının yanı sıra bu hatlarda hizmet sunmak amacıyla mevcut 108 araca ilave 324 adet yeni nesil ve yüzde 51 yerlilik oranı ile metro araç alım işi Bakanlık tarafından gerçekleştirildi. 

Mevcut olan metro araçları depolama ve bakım merkezi ek bina ve parklanma alanlarıyla büyütüldü ve kapasiteleri artırıldı. Aynı zamanda Bakanlıkça Çayyolu bölgesinde ek olarak yeni bir depolama ve bakım merkezi daha tesis edildi. 

İslam Memiş bastıra bastıra uyardı: Gram altın yatırımcısı kesinlikle bunu yapsın!

Kamudaki işçilerin zam pazarlığında tarih verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin zammını o tarihte açıklayacak

Başkentte yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla 2 arsa satılıyor! Konut imarlı arsa sahibi olma fırsatını kaçırmayın! 

 


Geri Dön