29 / 04 / 2024

Akmerkez GYO, ortaklarını genel kurul toplantısına çağırıyor!

Akmerkez GYO, ortaklarını genel kurul toplantısına çağırıyor!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, ortaklarını 2010 yılı olağan genel kurul toplantısına çağırdı. Toplantı 3 Mayıs 2011 tarihinde saat 12.00'da Etiler Nispetiye Caddesi, Ak Merkez, E-3 Blok 1. katta şirket merkezinde yapılacak



Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından verilen ilan şu şekilde;

AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN

Şirketimizin 2010 yılı olağan genel kurul toplantısı aşağıdaki gündemi görüşmek üzere 03 05 2011 tarihinde saat 12:00'da Etiler Nispetiye Caddesi, Ak Merkez, E-3 Blok, Kat: 1. İstanbul adresindeki Şirket Merkezinde yapılacaktır. Toplantıya bizzat iştirak edemeyecek olan ortaklarımızın vekaletnamelerini aşağıdaki Örneğe uygun olarak düzenlenen ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Sen; IV, No; 8 sayılı Tebliği'nde öngörüler, husustan da yerine getirerek imzalamalar ve noterce Payları Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde Aracı Kuruluşlar altındaki yatırımcı hesaplarında saklamada bulunan hissedarlarımızdan Genel Kurul toplantısına katılmak isteyenlerin 'Merkezi Kayıt Kuruluşu Anonim Şirketi'nin 'htth://www.mkk.com.tr/wps/wcm/connect/e684d01c-974a-4ae5-a7df-8a41440cb2b1/is+ve+bilisim+uygulama+ilke+ve+kurallar%C4%B1.pdfMOD=AJPERES' internet adresinde yer alan 14.03.2011 tartılı Merkezi Kaydı Sistem İş ve Bilişim Uygulama İlke ve Kuraları' kitapçığının 'Genel Kurul Blokaj' işlemlerini düzenleyen hükümleri çerçevesinde hareket etmeleri ve kendilerini Genel Kurul Blokaj üstesine kayıt ettirmeleri gerekmektedir Şirketimizce Genel Kun.il blokajı uygulamasının başlangıç tarihi 15.04.2011 saat 09 00 olarak, genel kurul blokaj uygulama son lanhı ise 28.04 2011 saati 16:00 olarak tespit edilmiştir.

Hissedarlarımızın belirtilen tarih aralığında MKK veya üye aracı kurumlara müracaat ederek, paylarını genel kurul blokajına aldırmaları ve temin edilecek genel kurul blokajı mektuplarını da genel kurut toplantısında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. MKK nezdınde kendilerim Blokajı Üstesine kavıt ettirmeyen hissedarlarımızın toplantıya katılmalarına kanunen imkan olmadığı Sayın Ortaklarımızın bilgilerine arz olunur.

MKK'nın 284 no.lu Genel Mektubu'nda belirtildiği üzere, Sermaye Piyasası Kanunu'nun Geçici 6. maddesi uyarınca hak sahibi yatırımcıların hisse senetlerini kaydileştirilmedikleri sürece Genel Kurullara katılarak ortaklık haklarını kullanmaları mümkün değildir. Hisse senetlerini henüz kaydileştirilmeyen yatırımcılarımızın Genel Kurul'a katılım başvurulan, ancak hisse senetlerinin kaydileştirmelerini takiben dikkate alınabilecekti! Hisse senetlerini ellerinde fiziken bulunduran hissedarlarımızın öncelikle hisselerini kaydileştirmek üzere Şirket Merkezimize veya Şirketimiz adına kaydileştirme işlemlerini yürüten Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye müracaat etmeleri rica olunur.

-Şirket Merkez Adresi: Etiler, Nispetiye Caddesi, Ak Merkez, E-3 Blok, Kat: 1, istanbul.

2010 faaliyet dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetçi ve Bağımsız Denetçi raporları ile Bilanço ve Gelir Tablosu, safı kazanan dağıtılması ile ilgili teklif, Şirketimizce Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri IV, No; 41 sayılı Tebiiği'nin 5. madde hükmü uyarınca 2009 ve 2010 yıllarında gerçekleştirilen yaygın ve süreklilik arz eden nitelikteki işlemlere ilişkin rapor özetleri, Türk Ticaret Kanunu'nun 362, madde hükmü gereğince toplantı tarihinden önce 15 gün süre ile
Şirket Menfezinde ortaklarımızın tetkikine hazır bulundurulacaktır. Anılan dokümanlar ile vekaletname örneği Şirketimizin www.akmerkez.com.tr adresinde de yer alacaktır; Sayın pay sahiplerinin bilgilerine arz olunur.

Saygılarımızla,


AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATIRIM
ORTAKLIĞI ŞİRKETİ

TOPLANTI GÜNDEMİ
 
 
1- Açılış, divan teşekkülü ve toplantı tutanağının imzalanması 

2- Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Denetçi ve Bağımsız Denetçi Raporları, bilanço ve gelir tablosu ile Yönetim Kurulu taralından hazırlanan kar dağıtım teklifinin okunması, müzakeresi, tümünün onaya sunulması,

3- Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Denetçilerin ibra edilmeleri,

4- Yönetim Kurulu üyelerinin ve Denetçileri seçilmesi, görev sürelerinin, ücret ve huzur haklarının tespiti,

5- Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca; Bağımsız Denetim Kuruluşunun Seçimi ile ilgili Yönetim Kurulu kararının onaya sunulması,

6- Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca; Şirketimiz tarafından 2010 yılında yaptığı bağış ve yardımlar ile 2010 yılında kira bedellerinde yapılan ve kamuya da açıklanan indirimler ve ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: IV, No: 41 sayılı Tebiliği'nin 5. madde hükmü uyarınca 2009 ve 2010 yıllarında gerçekleştirilen yaygın ve süreklilik arz eden nitelikteki işlemler ile İlgili olarak genel kurula bilgi verilmesi.

VEKALETNAME ÖRNEĞİ
AKMERKEZ GAYRİMENKUL YATİRİM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ'nin 03.05.2011 Salı günü saat 12:0O'da Etiler, Nispetiye Caddesi, Ak Merkez, E-3 Blok, Kal 1, İstanbul adresinde yapılacak olağan genel kurul toplantısında aşağıda belirttiğim görüşler doğrultusunda beni temsile, oy vermeye, teklifte bulunmaya ve gerekli belgeleri imzalamaya yetkili olmak üzere ......... vekil tayin ediyorum.

A-TEMSİLYETKİSİNİN KAPSAMI

a)Vekil tüm gündem maddeleri için kendi görüşü doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.

b) Vekil aşağıdaki talimatlar doğrultusunda gündem maddeleri için oy kullanmaya yetkilidir.

Talimatlar; (Özel talimatlar yazılır.)

c) Vekil şirket yönetiminin önerileri doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.

d) Toplantıda ortaya çıkacak konularda vekil, aşağıdaki talimatlar doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir.
Talimatlar; (Özel talimatlar yazılır)

B-ORTAĞİN SAHİP OLDUĞU HİSSE SENEDİNİN
a) Tertip ve Serisi
b) Numarası
c) Adet ve Nominal Değeri
d) Oy imtiyazı olup-olmadığı
e) Hamiline-Nama yazılı olduğu
Ortağın Adı Soyadı/Unvanı
İmzası
Adresi
NOT: (A) bölümünde (a), (b) veya (c) şıklarından birisi seçilir; (b) ve (d) şıkları için açıklama yapılır.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön