28 / 04 / 2024

Akmerkez yönetimi Sedat şžahin'in sözleşmesini iptal etti!

Akmerkez yönetimi Sedat şžahin'in sözleşmesini iptal etti!

çete lideri iddiasıyla yargılanan Sedat şžahin"in başka isimle daire kiraladığını öğrenen Akmerkez yönetimi, sözleşmeyi iptal etti. şžahin"in girişini engelledi



¢ œçete lideri olmak œcinayet azmettiricisi suçlamasıyla yargılanan Sedat şžahin"in Akmerkez"de daire kiraladığını öğrenin rezidans yönetimi   aralarında husumet bulunan Yakup Saral ile çatışma korkusuyla şžahin"in sözleşmesini iptal etti. Buna rağmen daireye girmeye çalışan şžahin"in Akmerkez"e œgüvenlik tarafından alınmadığı iddia edildi.

CMK 102"DENˆTAHLİYEˆOLDU

CMK 102 kapsamında 4 Ocak"ta tahliye olan Sedat şžahin, œyakınındaki isimlerden Hüseyin Kocaman adına Akmerkez"de kiralanan rezidansta kalmaya başladı. Ancak, Sedat şžahin tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hüseyin Saral"ın yeğeni Yakup Saral da yine CMK 102 ile tahliye olarak 17 Ocak"ta cezaevinden çıktı. İddiaya göre, Hüseyin Saral"ın intikamını almak için yemin ettiği belirtilen Saral Ailesi"nin önemli isimlerinden birinin tahliye olmasının ardından iki grup arasında çatışma çıkmasından korkan Akmerkez yönetimi, 28 Ocak"ta toplanarak Hüseyin Kocaman adına yapılan kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Durum Hüseyin Kocaman"a bildirildi. Aynı gün akşam saatlerinde Akmerkez"e gelen Sedat şžahin,   rezidansa girmek istedi ancak güvenlik görevlileri içeri alınamayacağını söyledi. Güvenlik görevlileri tarafından rezidansa alınmayan şžahin"in başka bir rezidansa yerleştiği belirtildi.

İSTANBUL"A 3 GÜNˆÖNCEˆGELDİ

Akmerkez yönetimi yaptığı açıklamada, œAkmerkez Rezidans"a Sedat şžahin adıyla hiçbir konaklama başvurusu yapılmadığı, bu isimli bir konukları olmadığını, bu nedenle Sedat şžahin ile hiçbir güvenlik elemanın muhattaplığının söz konusu olmadığını belirtti.

şžahin"in avukatı Ali Rıza Dizdar da müvekkilinin   4 Ocak"tan beri Bafra"da olduğunu belirterek œAncak 3 gün önce İstanbul"a gelebildi. İddia edildiği tarihlerde kendisi ne Akmerkez Rezidansı"nda ne de İstanbul"da değildi dedi.

İtalyan savcı: Ya siz yargılayın ya da bize gönderin

¢ Hüseyin Saral"ın İtalya"da öldürülmesinin ardından İtalya ile Türkiye arasında yazışmalar başladı. İtalyan Crotone Savcılığı 17 Haziran 2009"da İtalya"ya giden 3 kişinin fotoğraflarını istedi, Türk makamları 21 Haziran 2009"da bu fotoğrafları yoldı. İtalya"da cinayeti gören gizli tanıklar, Sedat şžahin ve 2 adamını teşhis etti. Bu gelişmenin ardından   İtalyan savcılığı Ekim 2010"da Adalet Bakanlığı"na bin yazı göndererek yazıda œBiz de elimizdeki belgeleri yollayalım,   yargılanmalar devam etsin dendi. 2 Kasım 2010"da İtalya adli makamları ˜aynı suçtan iki kez yargılanma olmaz" düşüncesiyle Adalet Bakanlığı"na yeniden yazı gönderdi. Yargılamanın ne aşamada olduğunu soran Crotone Savcısı œElimizdeki delilleri verelim dedi. Savcılık şžahin"in bu suçtan dolayı yargılanmıyorsa kendileri tarafından yargılanacağını da belirterek œEğer yargılamıyorsanız bize verin biz   yargılayalım dedi. İtalyan savcıların œDelilleri gönderelim, yargılamıyorsanız biz yargılayalım uyarılarından sadece iki ay sonra Sedat şžahin ve Yakup Saral serbest kaldı.
Star


Geri Dön