27 / 04 / 2024

AKM’nin geleceği için yol haritası hazırlanacak!

AKM’nin geleceği için yol haritası hazırlanacak!

Ankara ’ daki Atatürk Kültür Merkezi ( AKM) alanı için düzenlenen çalıştay ve akademik toplantılar tamamlandı. Bu kapsamda AKM’nin geleceği için yol haritası hazırlanacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atatürk Kültür Merkezi alanının tarihsel bağlamı ve  Ankara  için simgesel önemini kapsayacak potansiyellerin ortaya konulması, alana ilişkin sorunların belirlenmesi, vizyon, strateji ve eylem kararlarının oluşturulması için “Ortak Akıl” yöntemini seçti.


Bu kapsamda Ankara’daki üniversiteler, yerel yönetimler, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile 24 Nisan 2014 ve 14 Mayıs 2014 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Ortak Akıl Çalıştayı düzenlendi.


Atatürk Kültür Merkezi alanına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri ile geliştirilen stratejilerin tartışılması ve alanın planlanması ve tasarımına ilişkin 32 ilden toplam 82 üniversitenin mimarlık, şehir ve bölge planlama ve peyzaj mimarlığı bölümlerinden akademisyenlerin davet edildiği akademik toplantılar 14 Ekim ve 21 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.


Akademik toplantılar ve öncesinde yapılan çalıştaylar kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturulacak. Yol haritası kamuoyu ve akademisyenlerle de paylaşılacak.


TOKİ Haber


Geri Dön