30 / 04 / 2024

Akşan Yapı, 35. Sokak projesini başlattı!

Akşan Yapı, 35. Sokak projesini başlattı!

İnşaat sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Akşan Yapı, İzmir Ulukent"te 130 bin metrekare alan üzerine 200 milyon lira yatırım bedelli konut projesi başlattı.



 
İnşaat sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Akşan Yapı,  İzmir  Ulukent"te 130 bin metrekare alan üzerine 200 milyon lira yatırım bedelli konut projesi başlattı. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, düzenlediği basın toplantısında, '35. Sokak' adını verdikleri projenin hafif çelik yapı sistemleriyle inşa edileceğini bildirdi.

İzmir"in deprem sorununa çözüm üreten, komşuluk ilişkilerini koruyarak müstakil bir hayat sunan, çevreyle dost bir proje hazırladıklarını dile getiren şžimşek, projeye başlamadan önce İzmir"de 500 kişiyle anket çalışması yaptıklarını ve insanların nasıl bir ev istediği yönünde bilgi aldıklarını ifade etti. şžimşek, 555 konuttan oluşan ve altı tip konutun yer alacağı projeye

ilişkin şu bilgileri verdi:

'35. Sokak Projesi, İzmir"de ve tüm Türkiye"de tabuları yıkacak. çünkü bu proje hayattan ne beklediğini tespit edebilenlerin sahipleneceği bir proje olacak. Bahçeli, müstakil evleri, tek bir sokak üzerinde düşünerek, sosyal yönden zengin bir hayat yaratmayı amaçladık ve dörtte üçü yeşil alanlardan oluşan 35. Sokak Projesi"ni geliştirdik. Proje, kıvrılarak uzanan 2 kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş, 2 bin kişilik bir nüfusun yaşayacağı bahçeli evlerden oluşuyor. Projenin mimarı, İzmir Opera Binası projesinin yarışmasını kazanan, yapı dalında 2010 Ulusal Mimarlık Ödüllü"nün de sahibi Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu. Müstakil yaşama vurgu yapan projemiz Türk kültürünün "sokak" kavramını, komşuluğu günümüze taşıyor, tıpkı bir Ege kasabası gibi Ege kültürünü yaşamla buluşturuyor.'

-'HAFİF çELİK SİSTEMLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETİYORUZ'-

İnşaatlarda kullandıkları hafif çelik sistemleri için ABD"den 'know how' aldıklarını ve sonrasında üretim tesisi kurduklarını dile getiren şžimşek, yılda 25 bin ton üretim yaptıklarını, bu üretim miktarıyla 3 bin adet 150 metrekarelik konut yapılabileceğini kaydetti.

şžimşek, hafif çelik yapı sistemlerinin tüm duvarların döşemeyle birlikte taşıyıcı özellikte olduğunu ve galvanize çelikten soğuk şekillendirme yöntemiyle üretildiğini belirterek, 'Fabrikada modern makinelerle ürettiğimiz çelik taşıyıcı sistem elemanları, korunaklı bir şekilde inşaat sahasına getirilip monte ediliyor. Homojen, izotropik, dayanıklı ve insan insiyatifi en az olan hafif çelik yapı sistemleri, hatasız ve hasarsız üretime olanak tanıyor' dedi. 35. Sokak Projesi"nin çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (çEDBİK) öncülüğünde Breeam tabanlı kendi sertifikasına başvuran ilk sürdürülebilir konut projesi olduğunu söyleyen şžimşek, bu sertifika için 'yaşam alanlarının çevresel ayak izlerinin azaltılması, iç hava kalitesinin doğal ışık ve doğal havalandırmayla sağlanabilmesi, yaşam alanı sakinlerine daha sağlıklı ve konforlu yaşam koşulları sunulabilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla geleceğe yatırım yapılması' gibi koşulların arandığını anlattı. şžimşek, projeyi 24 ayda tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

İzmir'in yeni yeşil sokağında ilk adım

- İki kilometrelik kıvrımlı tek bir sokakta 555 konutun sıralandığı 35. Sokak'ta satışlara başlandı. Yeşil proje, Türkiye'den Breeam için başvuran ilk çalışma olarak nitelendiriliyor

Akşan Yapı'nın farklı mimarisiyle dikkatleri üzerine toplayan İzmir Karşıyaka'daki 35. Sokak Projesi"nde satışlara başlandı. İzmir halkının nasıl bir evde yaşamak istediği sorusunun cevabının arandığı ve sonunda 'Bahçeli, müstakil ama, tek bir sokak üzerinde' cevabının bulunduğu projede ilk satış dönemine özel olarak başlangıç fiyatları 140 bin TL olarak belirlendi.
Karşıyaka Ulukent'te 200 milyon TL yatırım bütçesiyle hayata geçirdikleri projeyi 130 bin metrekarelik alanda 555 konut olarak tasarladıklarını belirten Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih şžimşek, projeyi Türkiye'den Breeam'a başvuran ilk ve tek sürdürülebilir konut projesi olarak nitelendirdi. Breeam, belirlediği standartlarla özellikle Avrupa'da binaların enerji ve çevre konusunda belirleyici bir sertifika olarak nitelendiriliyor.

35 maddelik manifesto
Projeye hayat verme hikayeleri hakkında konuşan şžimşek, senelerdir farklı olduğu kadar ülkeye katkıda bulunacak fikirlerin peşinde koştuklarını belirterek, 35. Sokak'ı da bu yönde ürettikleri projelerden biri olarak gösterdi.   Proje için ilk olarak 35. Sokak"ın yaşama kılavuzunu ve 35 maddelik manifestosunu da hazırladıklarını dile getiren şžimşek, şöyle konuştu: 'çünkü bu proje hayattan ne beklediğini tespit edebilenlerin sahipleneceği bir proje. Ayrıca, İzmir halkının nasıl bir evde yaşamak istediği fikrinden yola çıkarak araştırmalar yaptık. Sonuçta bahçeli ve müstakil evleri tek bir sokak üzerinde düşünerek sosyal yönden zengin bir hayat kurmayı amaçladık.'

2 BİN Kİşžİ TEK SOKAKTA
35. Sokak'ın dörtte üçü yeşil alanlardan oluşuyor. Projeyi ilginç kılan özelliklerden biri,   toplam 555 bahçeli konutun kıvrılarak uzanan iki kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş olması.   Konutlar altı ayrı tipte tasarlandı.Yaklaşık 2 bin nüfusun yaşayacağı tahmin edilen projenin mimarı ise İzmir Opera Binası projesi için düzenlenen yarışmayı kazanan ve yapı dalında 2010 Ulusal Mimarlık Ödülü'nün de sahibi olan Mehmet Kütükçüoğlu.
35. Sokak Evleri lansmana özel olarak 140 bin TL"den başlayan özel fiyatlarla satışa çıkarken Halk Bankası ve Yapı Kredi Bankası"nın 120 aya kadar kredi kullanılabiliyor.

HANGİ DAİRE NE KADARA SATILIYOR
Konut tipi  Büyüklük/m ²  Fiyatı/TL
Stüdyo  81  
1 + 1  140.000
2+1  102  190.000
2 + 1 bahçe dubleksi  128  220.000
3+1 bahçe dubleksi  181  300.000
Sıra evler  178  260.000
Avlulu evler  272  425.000

 

 


Geri Dön