30 / 04 / 2024

Aksaray AFAD Lojistik Depo inşaatı devam ediyor!

Aksaray AFAD Lojistik Depo inşaatı devam ediyor!

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı' nın Aksaray’ da yapımı devam eden içerisine yardım malzemelerinin konulacağı lojistik depo inşaatında incelemelerde bulundu...




Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın Aksaray’da yapımı devam eden içerisine yardım malzemelerinin konulacağı lojistik depo inşaatında incelemelerde bulundu.


Aksaray Afet Acil Durum İl Müdürü İsmail Öztabak’tan bilgi alan Vali Ataklı, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığının ülke genelinde 15 bölgede, 27 lojistik depo kurulmasını planladığını, bunlardan bir tanesinin de Aksaray olduğunu söyledi. Vali Ataklı, lojistik depo inşaatının tamamlanması ile Aksaray, Konya, Karaman ve Afyonkarahisar illerini kapsayan bölgede meydana gelebilecek herhangi bir afet olayı sonrasında ilk yardım malzemelerinin kısa sürede olay bölgesine ulaştırılacağını söyledi. Depoda hem afetzedeler, hem de afet bölgesine; arama kurtarma, sağlık, barınma ve diğer ihtiyaçların karşılanması için gidecek; kamu görevlileri ile sivil toplum kuruluşlarının görevli personellerinin zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere çadır ve acil müdahale malzemelerinin bulunacağını belirten Vali Ataklı, 48 konteynerin sığacağı depo inşaatının kısa süre sonra tamamlanacağını ifade etti.



Aksaray Rota Gazetesi


Geri Dön