02 / 05 / 2024

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınırken büyük vurgun! 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınırken büyük vurgun! 

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasına taşınması esnasında aralarında diyaliz makineleri bulunan 10 milyon TL değerine sahip malzemeyi çalıp, sattıkları iddia edilen hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.



Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni binasına taşınmasında aralarında diyaliz makineleri de olan 10 milyon TL değerine sahip malzemeyi çalıp, sattıkları iddia edilen hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı. 

Hürrriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aksaray  Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2018 yılının ekim ayında yeni binaya taşındı. Taşınmanın ardından klima, hasta yatağı, güç kaynağı, kurşun levha, bakır kablo, kalorifer tesisatı ve diyaliz makinelerinden bazıları kayboldu.  Durumu fark eden hastane yönetimi, yaklaşık 10 milyon TL değerinde bulunan kayıp malzemeleri tespit edip, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Başlatılan soruşturmalarda Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kuruldu. Özel ekip, 3 ay boyunca devam eden teknik ve fiziki takibin sonunda bu sabah operasyon gerçekleştirdi. Polis, kayıp eşyaları çalıp sattkları iddiasıyla hastane müdürü M.G.'yi, acil servis sorumlusu L.A.'yı, personel şube müdürü Ş.T.'yi, bilgi işlem personeli N.Y.'yi, güvenlik amiri C.Y.'yi ve güvenlik personeli A.E.'yi gözaltına aldı.

Kayıp eşyaların izi bulunmazken suçlamaları kabul etmeyen 6 şüpheli, sorguları sonrasında adliyeye sevk edildi.


Geri Dön