27 / 04 / 2024

Aksaray Ticaret Borsası'ndan su mesajı!

Aksaray Ticaret Borsası'ndan su mesajı!

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da ciddi su sorunlarının yaşandığına işaret etti. Özkök, suların tasarruflu kullanılması yönünde çağrıda bulundu...




Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan ‘Dünya Su Günü’ nedeniyle suların tasarruflu kullanılması yönünde çağrıda bulundu.


Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da ciddi su sorunlarının yaşandığına işaret eden Başkan Özkök, “Su kıtlığının işaretlerini şehrimizin her yerinde görmek mümkün. Yeraltı sularının seviyeleri hızla düşmekte, göller kaybolmakta, sulak alanlar yok olmaktadır. Bizim gibi tarımsal potansiyeli olan, istihdamının yüzde 79’unun ve nüfusunun yüzde 80’ine yakını gelirinin ve yatırımlarının tamamı tarıma dayalı olarak hızla büyüyen Aksaray için acilen dış havzalardan su kaynakları transfer etmek gibi projelere ihtiyacımız var. Bizler de üretici ve halk olarak elimizde bulunan mevcut su kaynaklarımızı, sulama sistemlerimizi, içme suyu hatlarımızı gözden geçirerek suyumuza sahip çıkmaya, tasarruflu kullanmaya ve konuyla ilgili makamların proje üretilmek üzere çalışmalara başlamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.



Milliyet


Geri Dön