19 / 05 / 2024

Aksaray'da 50 tapu sahiplerine teslim edildi!

Aksaray'da 50 tapu sahiplerine teslim edildi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'da şöyle konuştu: " Dosyalarında yapılan incelemelerde şartlarını yerine getirenlerden 50 adet tapu tahsis belgesi tapuya çevrilmiştir. Bugün bu tapuların dağıtımını gerçekleştirdik. " dedi.



Öte yandan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'da bir açıklama yaparak konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: " Biliyorsunuz ki seçimden önce ve göreve geldikten sonra çözmeyi vaat ettiğimiz konulardan, Belediye olarak 2981 sayılı yasadan faydalanarak Tapu tahsis belgesi almış hak sahipleri ile 4706 sayılı yasadan faydalanacak gecekondu sahiplerinin çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. 


Mayıs 2015 tarihinde bizlere müracaat eden Tapu tahsis sayısı 325 adet Belediyemiz tarafından müracaat edenlerin dosyalarında yapılan incelemelerde şartlarını yerine getirenlerden 50 adet tapu tahsis belgesi tapuya çevrilmiştir. Bugün bu tapuların dağıtımını gerçekleştirdik. 

Yunus Emre, Zafer, Bedir Muhtar, Kalanlar, Laleli, Kurtuluş, Hacılar Harmanı, Yeni Mahalle ve Fatih Mahallesinde bulunan hak sahiplerini tapularına yaptığımız organizasyonla birlikte kavuşturduk. 


Şehrimizde gecekondularla ilgili iki ana konu mevcut tahsis belgesi olup gecekondusu olanlar. 

Tahsis belgesi olmayıp gecekondusu olanlar. 

Tahsis belgesi olanlar Aksaray belediyesine ait bir arsada tapu tahsis belgesi ve gecekondusu olanlar. 

Tahsis Belgesi Aksaray Belediyesine ait bir arsa da olanların dosyaları incelenerek hak sahipliğini kazananların tapularının satışı hemen yapılmaktadır. 

NC Tahsis Belgesi Maliye Hazinesine ait bir arsa üzerinde Tapu tahsis Belgesi ve gecekondusu var ise bunlar içinde 2981 sayılı yasanın 10. Maddesine göre maliye hazinesinden belediyemize alınmak sureti ile vatandaşlarımıza devrini yapacağız. 

Tahsis belgesi olmayıp gecekondusu olanlar Aksaray belediyesine ait bir arsada gecekondusu olanlar, Maliye hazinesine ait bir arsada gecekondusu olanlar , Aksaray belediyesine ait bir arazide gecekondusu olanlar için kentsel dönüşüm ,18. Madde uygulaması vs.çalışmalar yaparak sorunlar çözülecektir. 

Maliye Hazinesine ait bir arsa üzerinde gecekondusu olanların ise 4706 sayılı yasanın 5.maddesine göre şartları yerine getirenler hak sahipliği sıfatı kazanacaklardır" dedi. 


Geri Dön