18 / 05 / 2024

Aksigorta, risk ve güven temasını sanatla buluşturdu

Aksigorta, risk ve güven temasını sanatla buluşturdu

Türkiye'nin önde gelen sanatçıları, Aksigorta'nın 50. kuruluş yılında `risk konusunda toplumda farkındalık yaratmak' amacıyla biraraya geldi



Aziz Sarıyer, Derin Sarıyer, Bihrat Mavitan, Tan Mavitan, Oytun Berktan, Han Tümertekin, Ela Cindoruk ve Bennu Gerede'nin `Risk ve Güven' teması üzerine yarattığı eserler 2 ay boyunca Kanyon Alışveriş Merkezi, Sabancı Holding Binası, Beyoğlu ve Fındıklı'da Aksigorta binasında sergilenecek.
Aziz Sarıyer `Q&A', Han Tümertekin `Görünmez Güven' , Bihrat Mavitan `Kuşun Ettiğine Bak', Derin Sarıyer `Plasenta', Ela Cindoruk `Anneannemin Masası', Tan Mavitan `Buzdan Sebepler', Oytun Berktan `Kafes' ve Bennu Gerede `Untitled' adlı eserleriyle Aksigorta Sanat Projesi'nde bir araya geldiler.
Bu eserler daha sonra Türkiye genelinde üniversite ve okullarda da sergilenecek. "Yüzde 95'i risk altında olan ülkemizde risk bilincini arttırmak Aksigorta olarak önceliğimiz" diyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, bu bilinci yaymada en önemli araçlardan birinin sanat olduğunu belirtti. Gülen, en önemli hedeflerinin eserleri gören her kişiye daha önceden hiç düşünmedikleri şekilde risk konusunu düşündürmek olduğunu ifade etti.
Milliyet

Geri Dön