06 / 05 / 2024

Aktay Turizm 2015'e kadar 5 yeni otel açacak!

 Aktay Turizm 2015'e kadar 5 yeni otel açacak!

ELA Quality Resort Hotel'de uyguladığı Puravida sistemiyle üst grup turistlere hizmet veren Aktay Turizm İşletmeleri, bu konsepte sahip yeni otelleri hizmete açmaya hazırlanıyor



2015'e kadar 5 yeni otel açmayı hedefleyen grup, başta Almanlar olmak üzere dünyadaki milyonerleri Türkiye'ye çekme konusunda iddialı. Her yıl 15 bin Alman milyoneri otellerinde ağırlamayı planlayan Aktay Turizm'in CEO'su Vadi Karatopraklı, Alman tur operatörü TUI ile stratejik iş ortaklığı yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi: "TUI ile yaptığımız anlaşmaya göre Türkiye'ye 2015'ten itibaren Puravida kalitesinde 5 otel işletmesini kazandıracağız. Ela Otel'de yılda 29 farklı milletten 35 bin kişiyi ağırlıyoruz. Bunun 8 bini Alman. Hedefimiz 2015'e kadar 15 bin Alman'ı otelimizde ağırlamak. Yeni otel yatırımlarımızla bu süreci hızlandıracağız." 


 SIRA İSTANBUL'A GELDİ 


Yeni tesisler için Didim'de 164 bin metrekarelik, Antalya Demre'de ise 71 bin metrekarelik iki arazi satın aldıklarını belirten Karatopraklı, grubun genelinde Türkiye'de 20 yeni yatırım projesi bulunduğunu, Seferihisar, Pamucak, Özdere, Didim, Demre, Antalya sahillerinin öncelikli yatırım bölgeleri olduğunu vurguladı. Didim ve Demre'nin dışında Kemer, Belek ve Side'de arazi ve otel satın alma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekti. 

 Sabah


Geri Dön