28 / 04 / 2024

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...



Bozcaada’nın en güzel yerleri arasında yer alan Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün eko turizm ismi altında imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu.

Akvaryum Koyu nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, İzmirli bir aileye ait olduğu bildirilen ve 1970’li yıllarda mermer çıkartmak amacıyla satın alınan arazinin, zaman içerisinde atıl bir hale geldiği ve imara açılması konuşulurken, yaşanan bu durum Bozcaada sakinlerini de oldukça tedirgin etti. Arazi sahiplerinin öndecen Akvaryum Koyu’nda günü birlik turizm tesisleri amacıyla projeler hazırladığı fakat imar izni alamadığı için projeleri başlatamadığı öne sürüldü. Diğer bir yandan Bozcaada sakinleri de Akvaryum Plajı’nın çevresinin yapılaşma ve insan etkisinden uzak olması ve koyda herhangi bir tesis bulunmamasının eko turizm projesine gerekçe şeklinde sunulduğunu, toplamda 7 dönümlük bakir alanda bir yapılaşmanın olması durumunda Çanak Liman’ında basketbol sahası, otopark, voleybol sahası, iskele, restoran, gibi birçok tesisinde yapılmasının önünün açılacağını belirtiyor.

 

Bozcaada'da Tiny House'lar yasaklandı!


Geri Dön