28 / 04 / 2024

Şahinbey Meclisi’nde imar değişikliği tartışmalara neden oldu!

Şahinbey Meclisi’nde imar değişikliği tartışmalara neden oldu!

Şahinbey Meclisi’nde Binevler Mahallesi’ndeki imar değişikliği tartışmalara neden olurken, CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, “1/25.000 plan Büyükşehir Belediyesi’nde askıdayken siz askı süresi bitmeden itirazlar gelmeden yeni planlama getiriyorsunuz.”dedi



Şahinbey Belediyesi Kasım ayı ikinci olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Filiz Üzücü tarafından yapıldı. Yapılan meclis toplantısında 16 madde görüşüldü.

 Görüşülen gündem maddelerinden 13 madde oy birliği, 2 madde CHP’ li Meclis üyelerinin itirazı üzerine oy çokluğu ile kabul edildi. 1 madde ise komisyon çalışmaları hala devam ettiğinden dolayı komisyona ek süre verildi.

“Kamulaştırmak uzun sürer”

Görüşülen gündem maddelerinden olan 8. madde de Binevler mahallesindeki, konut, turizm ve sosyal alan olarak kullanılacak alanın imar plan değişikliği ile ilgili CHP’li meclis üyesi Mehmet Dokbay;”  Rasaf yolu üzerinde 35 bin metrekarelik bir yer mevcut ve bu alanda eğitim alanı vardır. Burada 35 bin metrekarelik alanda caddeye gelen yerde 4 katlı bir bina yapılıyor. Buraya okul yaparken bu vatandaşın yerini ana caddeye gelen yerler  vatandaş yerini hibe mi edecek milli eğitime okul yapımı için? Yoksa tekrar burayı milli eğitim parasını ödeyip kamulaştıracak mı?” diye sordu.

Dokbay’ı Cuma Güzel cevapladı. Güzel;”  Milli Eğitim’in burayı uzun zamandır kamulaştırması süre gelen bir süreç. 35.000 dönümü siz de takdir edersiniz ki kamulaştırılmaya kalkışılsa orada 2 milyon olsa metrekaresi çok ciddi bir rakam tutar. O bölgede de ciddi anlamda okul ihtiyacı var. Şahıslar çağırılarak görüşüldü. Yasal olarak % 40 imara alınan oran. Diğer bir %20 ve %23  kısmında vatandaş kendisi bağışlayacak.” dedi.

Konu ile ilgili CHP’ li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç; “Planlamada bunlar konuşulurken önceki halini bizlere izah edilmesi lazım. 1/25.000 planda burası ne ki? Siz söylüyorsunuz ama buradaki 1/25.000 planda burası yeşil alan ve okul alanı olarak geçiyor. Zaten usul açısından hata var. 1/25.000 plan Büyükşehir Belediyesi’nde askıdayken siz askı süresi bitmeden itirazlar gelmeden yeni planlama getiriyorsunuz.  Bu usul açısından hatadır. İtirazlar olacak. Askıdayken yeni bir imar planı getiriyorsunuz. Durun aceleniz ne? 5.000 plana insanlar itirazlarını yapsınlar ayın 10 kadar büyükşehir askı süresinde.” dedi.

Cuma Güzel Kireç’i de “Sürecin tam tarihlerini bilmiyorum tabi. Ama burada çok acil okul ihtiyacı olduğu belirtildi. Büyükşehir belediyesini imar planında 5.000 ve 25.000 olan alana herhangi bir  alana okul yapılabilir.” Şeklinde cevapladı

CHP’li Meclis Üyesi Hasan Şencanda ;” Binevler mahallesinde yapılan plan değişikliği kent kültürü ve şehircilik planına aykırıdır. Bilimsel teknik ve hukuki alanlara aykırı olmasına ilişkin ve meclis olarak onaylandığı için değiştirilmesi olanaksızdır. Yapılan işlemler hukuken yanlıştır. Yapılan tüm işlemler plan ve projeler hukuka uygun olmalıdır. Yapılan bu işlemlerin hukuka aykırı olmasından dolayı bu olayı davaya taşıyarak çözülmesini sağlayacağız.” dedi.

Belediyeden cevap alamıyoruz

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan;” Bizler Belediyemize gerekli maddeler için bilgi edinmek adına başvuruda bulunuyoruz. Ancak belediyemizden istediğimiz cevabı alamıyoruz. Belediyemizden arsa satışları ile alakalı bilgi istediğimizde, bilgi verilmeksizin, başka maddeler gerekçe sunularak istenilen bilgiler verilmemektedir. Bizler o itirazları, başvuruları boşuna yapıyoruz. İstediğimiz sonuçları elde edemiyoruz. Bugün meclis üyeleri maddeleri onaylıyor. Ancak ben yapılan işleri şov olarak görüyorum.” dedi.

Konu ile ilgili Cuma Güzel; “Bizler işimizi yapıyoruz ve şov oluşturacak her hangi bir işlemde de bulunmuyoruz.” Dedi.

Gündem dışı konuşmaların sonrasında Başkan Vekili Filiz Üzücü bir sonraki meclis toplantısının 01.12.2015 günü, saat 14.00’ da yapılmak üzere duyurarak meclis toplantısını sonlandırdı.



Gaziantep Ekspres 


Geri Dön