27 / 04 / 2024

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.



Muğla'da Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan Akyaka için hazırlanan İmar Planı Revizyonu’nun iptal edilmesi için Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Gökova Meclisi'nden Serdar Denktaş tarafından açılan yürütmeyi durdurma davasında Muğla 3. İdare Mahkemesi ara kararını verdi. Cumhuriyet'ten Muhammed Özmen'in haberine göre; Mahkeme, davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan savunma istedi. İddiaları yanıtlaması için bakanlığa 30 gün süre tanındı. Sürenin bitiminde “yürütmeyi durdurma” talebiyle ilgili karar verilecek. 

BARO VE STK'LER MÜDAHİL OLACAK

Ara kararın verilmesinden sonra Muğlalı yurttaşlar ve sivil toplum örgütleri, açılan davaya müdahil olmak amacıyla adım attılar. İlk olarak Muğla Barosu, Gökova Ekolojik Yaşam Derneği ve Akdeniz Yeşilleri Derneği müdahil olma kararı verdi. Muğla Barosu ise açılan davaya müdahil olmanın yanı sıra bağımsız bir dava açmak için hazırlık yapıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Şehir Plancılar Odası'nın ise dava açmak için idari sürecin bitimini bekleyecekleri ortaya çıktı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma talebi ile ilgili kararını, yeni yılın ilk günlerinde vermesi öngörülüyor. 

14 Eylül’de askıya çıkarılan Akyaka planına vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. 

Mürsel Alban'dan Muğla Akyaka imar planları tepkisi!


Geri Dön