30 / 04 / 2024

Akyazı Projesi'nin yapımına mahkeme kararıyla devam!

Akyazı Projesi'nin yapımına mahkeme kararıyla devam!

Trabzon Mimarlar Odası'nın Danıştay'a yaptığı başvuru sonrası durdurulan Akyazı Projesi'nin yapımı, mahkemenin projenin devamı yönündeki kararının ardından daha da hızlanarak devam ediyor



Trabzon'u ve Trabzonspor'u muhteşem bir stada kavuşturacak Akyazı Projesi kaldığı yerden devam ediyor. Trabzon Mimarlar Odası'nın Danıştay'a yaptığı başvurunun ardından dolgu çalışması durdurulan Akyazı Projesi, söz konusu mahkemenin projenin devamı yönündeki kararının ardından yeniden faaliyete geçti. Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 3 aylık aradan sonra projenin kaldığı yerden devam edeceği kararı alındığı duyurularak yüklenici firmanın zaman kaybetmeden önceki günden itibaren yeniden dolgu çalışmalarına başladığı, dolgu işlemlerinin önümüzdeki günlerde daha yoğun olarak yapılacağı bildirildi. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da Akyazı Projesi'nin yapılması için herhangi bir engel bulunmadığını ifade ederek, "Danıştay projenin devamı yönünde karar verdi. Bundan sonra bu proje durmadan devam edecek. Açılan dava neticesinde 3 aylık bir zaman kaybımız oldu. Ancak önümüzdeki dönemde yapılacak hızlı çalışmalarla bu farkın kapanacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

TRABZON İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Gümrükçüoğlu, "Halkımız bu projeyi çok sahiplendi ve projenin şehrimize katacağı katkının farkında. Biz de projenin bir an önce bitirilmesi için gayret göstereceğiz. Akyazı'nın Trabzon'u marka şehir yapacak önemli bir adım olduğunu herkes biliyor. Akyazı Projesi, stadıyla, sosyal alanlarıyla, oteliyle, terminaliyle şehrimiz için yeni bir merkez ve yeni bir yaşam alanı olacak" ifadelerini kullandı.
Yeni Şafak


Geri Dön