Genel

AkzoNobel Marshall Renk Hareketi, Yıldız Sarayı ’nı renklendirdi!

Türk Osmanlı Saray mimarisinin en son örneğini temsil eden Yıldız Sarayı ’nın duvarları, Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe çarşılar Koleksiyonu ’ndaki Zerdeçal, Ada çayı ve Beşibiryerde ile renklendi.

Marshall Renk Hareketi kapsamında “Renklendir Hayatı ” sloganı ile 25 Mayıs çarşamba günü düzenlenen boyama etkinliğine, AkzoNobel Marshall Boya çalışanları ve ustalarının yanı sıra aralarında Amerika, İsveç, Singapur ve İtalya 'nın da bulunduğu 10 farklı ülkeden 25 AkzoNobel çalışanı da katıldı.

“Renklendir Hayatı ” sloganıyla, gri ve kasvetli alanları renklendirerek, insanların hayatına, bir damla boya ile ilham katan AkzoNobel Marshall Boya, geçen yıl tüketicilerin beğenisine sunduğu, “Lokum, Akide, şžerbet ve Kahve ” tadındaki Marshall Osmanlı Renkleri İç Cephe Koleksiyonu 'nu, geçtiğimiz günlerde tanıttığı “Dış Cephe çarşılar Koleksiyonu ” ile genişletti. Osmanlı Sanatı Uzmanı ve Marshall Osmanlı Renkleri Konsept Danışmanı Serdar Gülgün 'ün işbirliği ile hazırlanan yeni koleksiyonun tanıtım toplantısını da Türk Osmanlı Saray mimarisinin en son örneğini temsil eden Yıldız Sarayı 'nın günümüze ulaşabilen tek saray tiyatrosu olan Tiyatro Binası 'nda gerçekleştiren Marshall, şimdi de düzenlediği çok özel bir boyama aktivitesi ile sarayın duvarlarına yepyeni bir renk kattı.

AkzoNobel dünyası Yıldız Sarayı 'ndaki Renk Hareketi için İstanbul 'a geldi

Marshall Renk Hareketi kapsamında Yıldız Sarayı 'nın duvarları, Kapalı çarşı ve Mısır çarşısı renkleri olmak üzere iki ayrı başlık altında toplanan Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe çarşılar Koleksiyonu 'ndaki Zerdeçal, Ada çayı ve Beşibiryerde renkleri ile boyandı. AkzoNobel 'in dünya çapında yürüttüğü Renk Hareketi kapsamında, Marshall Boya 'nın 25 Mayıs günü Yıldız Sarayı 'nda düzenlediği özel boyama etkinliği için İsveç, çin, Singapur, Amerika, İtalya, Hollanda, Polonya, Brezilya, Almanya ve Hindistan olmak üzere tam 10 farklı ülkeden 25 AkzoNobel çalışanı İstanbul 'a özel olarak geldi ve tarihi Yıldız Sarayı 'ndaki Marshall Renk Hareketi 'ne katıldı.

Marshall Osmanlı Kapalı çarşı Renkleri ile asırlık renklerin canlılığı evinizde

Kapalı çarşı Renkleri olarak Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Koleksiyonu 'na katılan koleksiyonda sekiz renk yer alıyor. Her bir renk, birbirinden özel hikaye ve anlamları ile evlere Kapalı çarşı 'nın masal alemini ve çarşıya hayat veren asırlık renklerin canlılığını getiriyor. Anadolu düğünlerinin vazgeçilmezi Beşibiryerde, Osmanlı döneminin unutulmazı çuha Fes, pek çok kültürde kem göz ve kötülüklere karşı koruduğuna inanılan Nazar Boncuğu, uğuru ve ışıltısıyla bilinen Gelin Teli, büyüsüyle Kandil Alevi, narinliği ile gözde Güllü Yazma, kültürümüzün vazgeçilmez unsuru Kalaylı Bakır ve geleneksel cam sanatının temsilcisi çeşmi-i Bülbül Kapalı çarşı Renklerini oluşturuyor.

“Beşibiryerde ” ile Yıldız Sarayı oldu “gelin ” gibi

Anadolu 'da yapılan tüm düğünlerin olmazsa olmazı, Kapalı çarşı 'nın ışıltısı; beşibiryerde... Öylesine kıymetli ve önemli ki, rüyada dahi görülmesi maddi kazanç ve bereketin habercisi olmuş. Gelinlerin boynunu süsleyen bu göz kamaştırıcı takı, şimdi rengiyle de Yıldız Sarayı 'nın duvarlarına ve binalara renk katacak.


Marshall Osmanlı Mısır çarşısı Renkleri ile şifa evinizde

Dünyanın dört bir yanından gelen ve güneşin sıcak renklerini taşıyan kıymetli baharatın renklerini sokaklara taşımaya hazır mısınız Kapısına geldiğimiz anda baş döndüren kokularıyla bizi içeri çeken bin bir çeşit baharatın buluşturduğu renkler, Mısır çarşısı Renkleri olarak Marshall Osmanlı Renkleri Dış Cephe Koleksiyonu 'na katıldı. Koleksiyonda yer alan sekiz renk de birbirinden özel hikaye ve anlamları ile evlere Mısır çarşısı 'nın şifalı baharatlarını getiriyor. şžifa vermesiyle Ada çayı, ferahlığıyla Reyhan, egzotikliğiyle Zerdeçal, kokusuyla Kahve Tanesi, sıcaklığıyla Salep, aromasıyla Karabiber, kalıcı rengiyle Kına ve lezzetiyle Mahlep, Mısır çarşısı Renklerini oluşturuyor.

Ada çayı ve Zerdeçal de Yıldız Sarayı 'na ayrı bir renk kattı

Yıldız Sarayı duvarlarında, Marshall Osmanlı Mısır çarşısı Renkleri arasında yer alan ve halk arasında verdiği şifa ile bilinen Ada çayı ile mucize bitkilerden biri olarak bilinen Zerdeçal de kullanıldı.

Yüzyıllara meydan okuyan Yıldız Sarayı 'nın kısa tarihçesi

Yıldız Sarayı, Beşiktaş Yıldız tepesinde Türk Osmanlı Saray mimarisinin en son örneğini teşkil eden yapı gruplarından oluşmuştur. Sarayın bulunduğu “Hazine-i Hassa ”ya kayıtlı bu arazi Kanuni Sultan Süleyman döneminden beri padişahlar tarafından av sahası olarak kullanılmaktaydı. XVIII. Yüzyıl sonunda, Sultan III. Selim (1789-1807) Validesi Mihrişah Sultan için buraya bir kasır yaptırarak, bu kasra “Yıldız ” ismini vermiştir. Genellikle yaz    aylarında Yıldız Köşkü 'ne oturmaya gelen Sultan Abdülaziz (1861-1876) ise Balyan ailesi mimarlarına Büyük Mabeyn Köşkü 'nü (1865) inşa ettirmiştir. Daha sonra da dış bahçeye Malta ve çadır Köşklerini, asıl saray kısmına, çit Kasrı 'nı ekletmiştir. Sarayın asıl yapılaşması, Sultan II. Abdülhamid 'in (1876-1909) 33 yıllık saltanat devrinde gerçekleştirilmiştir. Bu dönemde, Yıldız Sarayı Hümayun-u ismi verilmiştir. Saray, sultanlar ve şehzadeler tarafından ikamet olarak kullanılan ve resmi görevlilere tahsis olunan köşklerden başka, tiyatro, müze, kitaplık, eczane, hayvanat  bahçesi, mescit, hamam, tamirhane, marangozhane, demirhane, kilithane gibi çeşitli binaları da kapsamaktaydı. Sarayın hemen dışında ise birinci orduya bağlı hassa tümeninin askerleri bulunmaktaydı. 1941 - 1946 yılları arasında Silahlı Kuvvetlerin başka kademelerinin yerleşmiş olduğu Yıldız Sarayı, 1974 yılına kadar Harp Akademileri tarafından kullanılmıştır. 1978 yılında Kültür Bakanlığı 'na devredilerek, Yıldız Sarayı Müdürlüğü olarak açılmıştır.

AkzoNobel Marshall Boya, hayatı renklendirmek için çalışıyor

Dünyanın en büyük boya ve kaplama kuruluşu olan AkzoNobel, aynı zamanda da esaslı bir ölçekte özel kimyevi maddeler üretimi alanında faaliyet gösteriyor. Küresel olarak, gerek sanayiye gerek tüketicilere yeni ve gelişmiş ürünler sunmanın yanı sıra müşterilerinin ihtiyaçlarına da kalıcı çözümler üretiyor. Dünya çapında 80 ülkede, yaklaşık 60 bin çalışana sahip olan AkzoNobel, mükemmelliğe odaklı üretim süreçleriyle Yarının Cevaplarını Bugün Veriyor. Kuruluşu 1954 yılına dayanan Türkiye dekoratif boya pazarının lider markası Marshall ise 1998 yılı itibariyle AkzoNobel 'in gücüyle büyümeye devam ediyor. AkzoNobel Marshall Boya bugün, Türkiye 'nin yanı sıra başta KKTC, Rusya Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya ve Arnavutluk olmak üzere toplam 15 ülkede faaliyet gösteriyor. Ürün grupları arasında; iç cephe boya ve astarı, dış cephe boya kaplama ve astarları, ahşap metal boya, tutkallar, macunlar, özel amaçlı ürünler, tinerler, dış cephe ısı yalıtım sistemleri, ahşap koruyucu ve vernikler yer alıyor. AkzoNobel Marshall Boya, üretimden son kullanıcıya ulaştığı süreç içerisinde nihai ürün faydaları dahil olmak üzere, insan sağlığı ve çevreye karşı duyarlılığını uluslararası standartları referans alarak ön planda tutuyor.