04 / 05 / 2024

Alacalı İnşaat, Ala-Sawa sistemi ile eksiksiz bina yapıyor!

Alacalı İnşaat, Ala-Sawa sistemi ile eksiksiz bina yapıyor!

Alacalı İnşaat, 17 Ağustos 1999 Depremi'nde Japonya'dan teknoloji satın aldı. Patent ödüyor. Ala-Sawa adı verilen bu sistem ile inşaat yapıyor



Van depremi ile binaların sağlamlığı ve yapı teknolojisi acı bir şekilde tekrar gündemimize geldi. Yanlışı yapanlara karşın, bu işi doğru ve dürüst yapan firmalar da mevcut. Bunlardan bir de Alacalı İnşaat. Alacalı, 17 Ağustos 1999 Depremi'nde Japonya'dan teknoloji satın aldı. Patent ödüyor. Ala-Sawa adı verilen bu sistem ile inşaat yapıyor.

Bu teknoloji ile tek katlı yapı da, 10-30-50 katlı da yapı da inşa etmek mümkün.  Sistemin en büyük özelliği kirişlerin içinden çelik halat geçmesi. Ard-germe denilen bu sistem, sağlamlığın yanı sıra, inşaatı yapana bir nevi otokontrol de sağlıyor. Ala-Sawa teknolojisi, eksik demir ve beton kullanmaya mani oluyor. Çünkü, çeliğin gerilmesi esnasında zayıf olan kolon ve kiriş kırılıyor. Dolayısıyla demir ve betondan çalmayı önlüyor. Alacalı İnşaatın Vanda hala ayakta olan binası mevcut!  Alacalı İnşaat Trakya'daki fabrikaların yüzde 60'ını yaptı. Çorlu'da inşaat tesisi var. Orada kolon ve kirişleri döküyor, tesise götürüp monte ediyor. Fabrikasyon bir sistem.

21 Kasım 2011 Pazartesi
Saat 19.30
Kübban Gaziantep Mutfağı
Güneşli 


Geri Dön