03 / 05 / 2024

Alaçatı Köyiçi Taşevler'de 250 bin Euro'ya!

Alaçatı Köyiçi Taşevler'de 250 bin Euro'ya!

Veryeriler İnşaat, Alaçatı ve Rum mimarisi kullanarak renklendirdiği projedeki taşevleri 250-350 bin euroya satacak



Alaçatı Köyiçi Taşevler projesine başlamaya hazırlanan Veryeriler İnşaat, sanatçılardan CEO´lara pek çok tanıdık ismi köylülere komşu getiriyor.

Alaçatı'da eski taş ev mimarisine uygun konseptte konutlar inşa edip sekiz yılda yedi mahalle yaratan Veryeriler İnşaat, son olarak iki ayrı projede toplam 54 konuttan oluşan Alaçatı Köyiçi Taşevler projesine başlamaya hazırlanıyor. Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, yeni projeleri ile hedef kitlelerinin daha çok İstanbullular olduğunu söylüyor.

Biri 12, diğeri ise 31 taş evden oluşacak iki mahalle daha yaratmaya hazırlandıklarını söyleyen Veryeri, bölgede arazi geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini, projeye yeni evler de ekleyeceklerini söyledi.  İzmir  merkezli olmaları ve Alaçatı'yı çok iyi tanımaları nedeniyle arazi geliştirmekte sıkıntı çekmediklerini söyleyen Veryeri, "Köy halkı bizi çok iyi tanır ve verdikleri araziye en iyi projeyi geliştireceğimizi bilir. Arsa sahipleriyle kat karşılığında anlaşıyoruz. Kendimize ne yaparsak onlara da aynısını yapıyoruz. İstanbul'dan gelen CEO'lara komşu oluyorlar" diye konuştu.

Veryeriler'in son olarak yaptığı Alaçatı Köyiçi Taşevler projesindeki evlerin büyüklükleri 100 ile 130 metrekare arasında değişiyor. Eylül'de inşaat çalışmalarına başlanacak projede 2+1 le 4+1 arasında değişen ev tipleri bulunacak. Veryeri, projedeki evlerin satış fiyatının ise 250 bin euro ile 350 bin euro arasında değişeceğini belirtiyor. İki proje için 10 milyon TL yatırım öngördüklerini de sözlerine ekliyor. Bugüne kadar kendilerinden Koç Holding CEO'su Turgay Durak, sanatçı Demet Akbağ, basketbolcu Kerem Gönlüm gibi çok sayıda tanıdık ismin ev aldığını söyleyen Veryeri, özellikle İstanbul'dan çok talep aldıklarını söyledi. Veryeri, "Biz yazlık konutlar yapmıyoruz. 12 ay yaşanabilir taş evler yapıyoruz. Bizden ev satın alanlar genellikle uzun dönemli kullanım için alıyor" diye konuştu.Veryeri, Bodrum'dan da ciddi bir taleple karşılaştıklarını söyledi.

Bir usta günde 1.5 m2 yapabiliyor

İNŞAATTA orijinal Alaçatı taşı kullandıklarını söyleyen Veryeri, "Yığma taş tekniğiyle ev yapıyoruz. Daha hızlı ev kolay ilerleyen yapıştırma taş tekniğini kullanmıyoruz. Ayrıca kaplama değil kesme taş kullanıyoruz. Taşların kalınlığı 51 santimetre. Bir usta ve bir amele günde 1.5 metrekare yapabiliyor" diye konuştu. Veryeri, projelerden birinin 2011 yılı, diğerinin ise 2012 yılında tamamlanacağını sözlerine ekledi. Veryeri, klasik Alaçatı taş ev mimarisinin yanında yarattığımız mahallelerde Rum mimarisi gibi renklilikler de katıyoruz" diye konuştu.

Home 365 ile evlerin bakımını da üstlenecek

Veryeri, Eylül´den itibaren, Home 365 isimli yeni şirket ile ev sahiplerinin evlerinde olmadığı dönemde evin havalandırılması, havuzun bakımı gibi istenilen tüm hizmetleri de sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Alaçatı´daki ofisi sanat merkezi yaptı

ALAÇATI´NIN merkezinde taş evden bir satış ofisi bulunan Veryeriler İnşaat, ofisini sanat merkezine dönüştüren ilk inşaat şirketi olarak da anılıyor. Ressam Yeşim Nimat´tan bir teklif aldıklarını söyleyen Veryeri, "Yeşim Hanım´dan gelen teklife sıcak baktık. Ofisi boşalttık. Sadece arkada yazıhane bölümünü bıraktık. Yeşim Hanım´ın eserleri sergilendi. Satış bile yapıldı" diye konuştu.

Alaçatı´nın turizmde popülerliğinin artmasıyla bölgede arazi fiyatlarının çok yükseldiğini söyleyen Veryeri, İzmir´de yap - sat tarzında bugüne kadar 250´ye yakın projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İlk markalı projelerinin Narlıdere´de Mandarin Evler isimli proje olduğunu söyleyen Veryeri, "8 yıldan beri Alaçatıdayız. Ben şirketin ikinci kuşağıyım. Alaçatı´da babamı herkes tanır. Bir güven var. Bu nedenle arsa bulma konusunda zorlanmıyoruz. Köylüler elindeki arsaları bize getirir" diye konuştu.
Dilek Taş/Sabah Emlak
www.veryerilerinsaat.com
0 232 716 9196


Geri Dön