30 / 04 / 2024

Alanya'da bahçeli ev arsası 1 milyon TL'ye icradan satılık!

Alanya'da bahçeli ev arsası 1 milyon TL'ye icradan satılık!

Alanya 2. İcra Müdürlüğü, Antalya İli Alanya İlçesi, şžekerhane Mahallesi'nde bulunan, yıkılmış bahçeli kargir evin arsasını 1 milyon 43 bin 280 TL'den satışa çıkardı. Satış, 7 Ekim 2011 Cuma günü gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. ALANYA 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/480 Tal. örnek No: 27

1- Tapu Kaydı: Antalya ili, Alanya İlçesi, şžekerhane Mah., 239 ada, 20 parsel, 1 cilt no, 19 sayfa no'da kayıtlı bulunan taşınmazın tamamı, ana taşınmazın niteliği BAHçELİ KARGİR EVdir. Taşınmazın bulunduğu parselin yüzölçümü 1.241,00 m2'dir.

Halihazır Durumu: Antalya ili, Alanya İlçesi, şžekerhane Mah., 239 ada, 20 no'lu parsel, Alanya ilçe merkezine yaklaşık 400 m mesafede, turistik yola ve denize yaklaşık 450 m mesafededir. Parsel Alanya Atatürk Evi'ne çok yakındır. Yaklaşık 50 m mesafededir. Alanya da işlek bir cadde olan 25 m'lik yola yaklaşık 200 m mesafededir. Parselin tapusunda kargir ev gözükmesine rağmen parsel üzerindeki ev yıkılmış hafriyatı temizlenmiştir. Parsel üzerinde herhangi bir yapılaşma ve faaliyet yoktur. Parsel boş şekilde durmaktadır. Parsel konumu itibariyle merkezi bir konumdadır. Konut içinde gözde ve tercih edilen bir bölgedir. İnşaat yapımı için yoğun talep olan bir bölgedir. Parselin yanındaki parsellerde, çeşitli tarihlerde yapılmış bina ve apartmanların yanı sıra oteller de vardır. Söz konusu parsele, Alanya Belediyesi'nden alınan imar durumuna göre, çekme mesafeleri içine sığabilecek şekilde, 434 m2 oturumlu 4 kat+çatı katlı bina yapılabilir. Parselin hakim manzarası yoktur. Bina yapılması halinde üst katlardan deniz ve kale manzarası olabilir. Parselde elektrik, su, alt yapı, ptt ve belediye hizmetleri vs.' mevcuttur. Etrafındaki yollar asfalttır ve kullanımdadır.

imar Durumu: Antalya ili, Alanya İlçesi, şžekerhane Mah., 239 ada, 20 no'lu parsel mevcut imar planı içerisinde ayrık nizam 4 katlı konut alanında olup, TAKS: 0.35, KAKS: 1.40 emsal ile 4 (z+3) kat inşaata müsaadelidir. Ön bahçe mesafesi 5.00 m, yan bahçe mesafesi 3.00 m, arka bahçe mesafesi h/2 olarak uygulanmaktadır.

Muhammen Bedeli: 1.043.280,00 TL

Satış Saati: 10.00-10.10 arası

Satış şžartları:

1- Satış 07.10.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Alanya Adalet Sarayı Kat: B-2 Mezat Salonu Alanya- Antalya adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 17.10.2011 günü Alanya Adalet Sarayı Kat: B-2 Mezat Salonu Alanya-Antalya adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin

yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.15.08.2011

İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. -

(İİK. m126) (Basın: 54738- www.bik.gov.tr)

İlanı görmek için tıklayın!


Geri Dön