28 / 04 / 2024

Alanya'da sokak köpekleri için mağaza açıldı!

Alanya'da sokak köpekleri için mağaza açıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde geliri sokak köpeklerinin bakımında kullanılmak üzere ikinci el eşyaların satıldığı mağaza açıldı



Antalya'nın Alanya ilçesinde, aralarında Alanya'da yaşayan yabancı uyrukluların da bulunduğu bir grup kadın, geliri sokak köpeklerinin bakımında kullanılmak üzere ikinci el eşyaların satıldığı mağaza açtı. Obaköy beldesindeki bir sitenin içinde açılan mağazada, bağış olarak toplanan giyecek, beyaz eşya, mutfak malzemesi ve kitap gibi ürünler satılıyor.

Organizasyonda gönüllü olarak yer alan Handan Kanak, AA muhabirine, kullanmadıkları ikinci el ya da hiç kullanılmamış eşyalarını vermek isteyenlerin ürünlerini alarak bu mağazada satışa sunduklarını söyledi. Sokak köpeklerine yardım için yıllardır çalıştıklarını ve topladıkları ürünleri pazarlarda sattıklarını belirten Kanak, semt pazarındaki yerlerinin ellerinden alınması nedeniyle Obaköy'deki Uysal Sitesi'nde bir apartman dairesini mağaza haline getirdiklerini ifade etti.

Mağazada, çoğunlukla giyecek olmak üzere bağışlanan her türlü eşyanın, uygun fiyatla satıldığını bildiren Kanak, zaman zaman kullanılmamış ürünlerin de satışa sunulduğunu, mahalle sakinlerinin mağazaya büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Mağazanın salı, perşembe ve cumartesi günleri faaliyette olduğunu ifad eden, Alanya'da sokakta çok fazla bakımsız hayvan bulunduğunu, belediyenin kurduğu köpek bakım merkezinin yetersiz kaldığını, bu nedenle bu hayvanları bakımına katkıda bulunmak için bu yola başvurduklarını söyledi.

Organizasyonda görev alanların çoğunun ilçede yaşayan Almanlar olduğunu, bağışların da yine çoğunlukla Almanlar tarafından yapıldığını belirten Kanak, Alanya'da yaşayan herkesi, gerek bağış yaparak gerekse mağazadan alışveriş ederek organizasyona destek olmaya çağırdı.
AA


Geri Dön