30 / 04 / 2024

Alanya'nın kapalı pazar yeri yok!

Alanya'nın kapalı pazar yeri yok!

İlçe Başkanı Ali Takavut, 'Alanya'nın kanayan yaralarından bir tanesi de kapalı pazar yerinin olmamasıdır. Herkes sokak aralarına pazar kuruyor. Alanya'ya kapalı pazar yeri yapılmalı. Bu konuda hem belediye hem de odalara çağrıda bulunuyoruz" dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Yönetimi, haftalık toplantılarını İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Takavut, 'Türkiye genelinde 1300 otelin satılık olduğunu öğrendik. Bunlardan 400 tanesi de Antalya bölgesinde. Bu durum çok vahim bir durumdur. Devlet turizmcilere kış sezonunda çalışanlarının SSK primlerini ödeyeceğini vaat etmişti Ancak şuanda bununla ilgili bir şey söz konusu değil. En azından kış sezonunda devlet tarafından turizmcilere destek verilmeli. Turizmde büyük bir düşüş var Devlet destek olmazsa turizmci ayakta durmakta zorlanır" diye konuştu. 


SANAYİ ESNAFI MEMNUN DEĞİL

Sanayi sitesi üzerine konuşan Takavut, "Sanayi sitesi karayollan alanı ile birleştirilerek Alanya'da sosyal yönü zengin yapılar oluşturulması gerekir. Sanayi esnafı da orada hallerinden memnun değil. İç içe geçmişler Duş alacaklan hamam yok, dinlenecek mekanlan yok. Uzak yerlerden gelen çıraklara barınacak yerler yok. Küçük sanayi olarak Kestel, büyük sanayi olarak Güzelbağ'da olması için çalışmalar var Bu çalışmalar ilerlemeli. Genel anlamda düşününce Alanya kazanacak. Bu konuda ALTSO'nun almış olduğu karan destekliyoruz" dedi. 


KAPALI PAZAR YERİ KURULMALI

Takavut şöyle devam etti: "Alanya'nın kanayan yaralarından bir tanesi de kapalı pazar yerinin olmamasıdır. Herkes sokak aralarına pazar kuruyor; hem esnaf hem de müşteri zor durumda kalıyor. Bir an önce rahatlıkla alışveriş yapılacak kapalı pazar yerleri yapılmalı. Pazarcı esnafı çamurun içinde oturmak zorunda kalıyor Güneşten, yağmurdan korunmalan gerek. Bu konuda hem belediye hem de odalara çağnda bulunuyoruz." HESTN ÇED RAPORU BİLE YOK Alanya Belediye Meclisi'nde reddedilen Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali için imar planına değinen Takavut, "CHP grubunun oylan ile reddedildi. ÇED raporu bile yok. Bölge halkı istemiyor. HES enerji için tek çözüm değil. Çevreye ciddi zararlar veriyor AKP'nin kabul oylarına karşın CHP Meclis üyelerimizin oylan ile reddedildi" diye konuştu. 


Haber Alanya 


Geri Dön