03 / 05 / 2024

Alanya'ya 280 hektarlık sanayi sitesi yapılacak!

Alanya'ya 280 hektarlık sanayi sitesi yapılacak!

Alanya'nın hem turizmine zarar vermemek hem de dağınık bulunan mobilya, mermer ve benzeri gibi imalatçı firmaları tek çatı altında toplamak için Güzelbağ beldesinde 280 hektar sanayi sitesi yapılacak...



Alanya'nın hem turizmine zarar vermemek hem de dağınık bulunan mobilya, mermer ve benzeri gibi imalatçı firmaları tek çatı altında toplamak için Güzelbağ beldesinde 280 hektar sanayi sitesi yapılacak.
ALANYA'da dağıtıık halde bulunan mobilya, mermer ve benzen diğer imalatçı firmaların tek çatı altında toplanması konusunda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası l, ALTSO ve Güzelbağ Belediyesi taralından yürütülen çalışmalar yürütülüyor. ALTSO Başkam Mehmet Şahin.
ALTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bacaksızoğlu. Ali Kamburoğlu.
Meclis Üyeleri Mustafa Tuna. Fevzi Yiiksekkaya. Mahmut Kese. geçmiş dönem ALTSO Meclis Üyesi Hüseyin Kasap. ALTSO Başkanlıklar Danışmam Ayhan Önal. Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş ve sanayi esnafları ile teknik personelin yer aldığı heyete Güzelbağ Belediye Başkanı Mehmet Kula eşlik etti.
ALTSO Başkanı Şahin, belirlenen 280 hektar alanın sanayi sitesi maksatlı imar planının yapılmış olmasının önemine dikkat çekti. İmalata yönelik sanayi işletmelerinin planlanmış alanlarda hizmet vermesi gerektiğini belirten Şahın, bunun sonucu olarak sektörün daha fazla gelişim göstereceğini ve Şehrin nefes alacağını vurguladı. Alanya'nın her geçen gün büyüyerek geliştiğine dikkat çeken Şalıin. buna paralel olarak şehrin ihtiyaçlarının da arttığını işaret etti. İlçe merkezinde bulunan sanayi sitesi içinde yer alan imalatçı işletmelerin çeşitli sebeplerden dolayı işlerini büyütemediğini dile getiren Şahin, işletmelerin sürekli yer değiştirmek zorunda kaldığını ve maddi kayıplara uğradığını söyledi. Giizelbağ'da belirlenen arazinin hem turizme bırakın zarar vermeyi. destek olacak bir coğrafya içinde yer aldığını belirten Şahin belirlenen arazi ayrıca büyümeye ve gelişmeye açık bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını kaydetti. Şahin. "Burası belki kısa vadede değil ama orta ve uzun vadede değerlendirmek gerektiği kanaatindeyiz. Yakın zamanda Alanya merkez ve birçok Şehirle bağlantı yollan yapılması planlanan arazi. Alanya'nın ekonomisine katkı yapabileceği gibi Güzelbağ Beldesi'nin de kalkınmasında büyük rol oynayabilir. Ayrıca Güzelbağ Belediye Başkanı Sayın Kula'da bu projenin gerçekleşmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır. Burasının alt yapı ve enerji soruıılan çözülürse sanayi sitesi için eşi bulunmaz bir yer haline gelecektir. Biz başta siyasiler olmak üzere şehrimizi yönetenlerin de desteğim alarak bu çalışmayı hızlandırmak istiyoruz." dedi.
Güzelbağ Belediye Başkanı Kula da projenin bölge ekonomisi açısından önemine dikkat çekti. Kula. "biz Güzelbağ Belediye Meclisi olarak buranın sanayi sitesi olarak imarını yaptık. Halkımız da bu projeye sıcak bakıyor. Sayın ALTSO Başkanının da desteği bizim için çok büyük önem taşıyordu. Görüyoruz ki Sayın Şahin bu projeye ciddi destek veriyor. Onun gayretleri ile birçok engeli aşabileceğimize inanıyoruz." diye konuştu.


Ayrıntılı Haber

Geri Dön