29 / 04 / 2024

Alanya'ya engelliler köyü yapılacak!

Alanya'ya engelliler köyü yapılacak!

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesine Uluslararası Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi yapılacak



Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesine, engellilerin refakatçileriyle kalabileceği Uluslararası Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi yapılacak.

Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesinin bir yıldır Polonya, İsveç, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nden yerel yönetimler, engelliler federasyonları ve federasyonlara bağlı dernekle yaptığı ortak çalışma sonunda ilçeye gelen heyet, incelemelerinin ardından Uluslararası Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinin, Alanya'nın Mahmutlar beldesinde kurulmasına karar verdi.

Proje çerçevesinde düzenlenen "Türkiye ve Orta Avrupa Grubu Ülkeleri 3.Entegrasyon Çalışma Toplantısı"nda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, engelli vatandaşların da tatil yapma ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Bizim uzaydan gelen insanlar olmadığımızı bilmeleri lazım" diyen Ayva, "Hepimiz bulunduğumuz toplumun kültüründen etkileniyoruz. Hepimiz bu dünyanın birer parçasıyız. Bizlerin de herkes gibi turizme, tatile ihtiyacı var. Ben de TBMM'de sizleri temsil ediyorum. Sonuna kadar her çalışmada yanınızda olacağım ve her türlü desteği vereceğim" dedi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan de çalışmadan büyük heyecan duyduğunu belirterek, engelsiz bir engelliler köyü yapmak istediklerini bildirdi.

Bu projeyle sadece Orta Avrupa'ya değil, tüm dünyaya mesaj göndereceklerini ifade eden Doğan, çalışmayla farklı dinde ve dildeki insanların aynı amaç altında birleşerek örnek uygulamalar yapacağına inandıklarını belirtti.

Polonya Engelliler Federasyonu Başkanı Ewa Ursula Gagat da, kurulacak merkezin Avrupa'da örnek olmasını istediklerini belirterek, "Merkez, en yüksek Avrupa standartlarına göre yapılacak. Bizim için çevreye uygun, ekolojik bir merkez olması çok önemli" dedi.

Merkezin 30 milyon dolara mal olacağı bildirildi.
AA


Geri Dön