28 / 04 / 2024

Alarko GYO, Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini uzatıldı!

Alarko GYO, Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini uzatıldı!

Alarko GYO'nun Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılmasına ilişkin talebi Bakanlık tarafından onaylandı...



Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Alarko GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimizin kesin izin taahhüdü ile 49 yıllığına üst hakkına sahip olduğu; Muğla İli, Fethiye İlçesi, Kaya Mahallesi, Kalemler Koyu Mevkii, 022-D-12-C-1 pafta, 260 ada, 1 parselde bulunan Hillside Beach Club Tatil Köyü isimli gayrimenkulünün kalan üst hakkı süresinin 49 yıla tamamlanması için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne başvuru yaptığımız daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. 

T.C. Orman Genel Müdürlüğü Muğla Orman Bölge Müdürlüğü' nün Şirketimize gönderdiği yazıda; üst hakkı süresinin, 4706 sayılı Kanunun Geçici 23 üncü maddesi ve bu maddenin uygulanması ile ilgili usul ve esasları belirleyen 04.05.2018 tarih ve 30411 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ''Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışına İlişkin Yönetmelik'' gereğince 27.02.2019 tarihinden itibaren 49 yıla uzatılmasına Bakanlık tarafından '' Olur'' verildiği bildirilmiştir. 

Kamuoyuna duyurulur.

 


Geri Dön