27 / 04 / 2024

Albatros arazisine icradan satış talebi!

Albatros arazisine icradan satış talebi!

İstanbul Büyükçekmece sahilde yer alan Albatros Parkı arazisi hacizlik oldu. 30 dönümlük arazi geçen yıl 160 milyon TL ile satılmıştı.



Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre Büyükçekmece Belediyesi’nin, arazisini kamulaştırdığı bir kişi, 1 milyon lirayı bulan alacağına karşılık söz konusu arazinin icradan satışını talep etti. 

 

Albatros Parkı arazisi geçen yıl 160 milyon TL ile satılmıştı. Fakat tapu hala belediye adına kayıtlı.
 

2 bin 325 metrekarelik arazi belediye tarafından kamulaştırıldı. Muzaffer Ekici’ye ait arazi için ödeme yapılmadı. Zararının Albatros arazisi için icradan satış talebi karşılanmasını belediyeden talep eden Ekici sonuç alamayınca yargı yoluna gitti.


Açtığı davayı kazanan Ekici  yargıtay kararı ile 68 bin 769 TL alacaklı konuma geldi. Bu tutar yasal faizi ve vekalet ücretleri ile birlikte 923 bin 726 TL’ye kadar çıktı.   


İCRADAN SATIŞINI İSTEDİ

Halen tapusu belediyeye ait olan ve Albatros Parkı olarak bilinen arazinin üzerine haciz konuldu. Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü üzerinden yapılan takipte,  29 bin 347 metrekarelik arazinin icradan satışı talep edildi. 
 

İcra müdürlüğü, belediye ile de temasa geçti. İcra müdürlüğüne gönderilen 27 Aralık 2017 tarihli yazıda,söz konusu arazinin yüzde 60 ticaret ve konut alanı yüzde 40 da turizm alanı olarak değerlendirilebileceği bilgisi aktarıldı.
 


Geri Dön