Genel

Alçıpan tavan yaptırmanın maliyeti ne kadar?

Konut ve kira fiyatları artarken, inşaat maliyetlerinde de yükseliş sürüyor. Evini yenilemek isteyenler, tadilat yaptıracak olanlar malzeme ve işçilik fiyatları karşısında şaşkınlık yaşıyor. İnşaat mühendisi Atakan Bakılan, alçıpan tavan yaptırmanın güncel maliyetini hesapladı.

İnşaat maliyetleri son bir yılda yüzde 66,12 arttı. İnşaat malzemelerindeki artış yüzde 53,70 olarak açıklanırken en fazla artış işçilik ücretlerinde görüldü. İnşaat işçisi ücretlerindeki artış son bir yılda 108,78 artarak iki katını geçti. Ev sahibi olmak isteyenleri için koşullar ağırlaşırken, evini tadilat yaptırmak isteyenler de fiyatlar karşısında şaşırıyor.

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan, https://x.com/atakanbakilan  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, alçıpan tavan yaptırmanın maliyetini kalem kalem hesaplayarak açıkladı. İşte Atakan Bakılan’ın açıkladığı maliyet hesabı!

ALÇIPAN TAVAN YAPTIRMANIN MALİYETİ NE KADAR?

Alçıpan Tavan: 8.000₺

Alçıpan Havuz: 7.000₺

Sıva ve Boya: 20.000₺

Spot ve Led Aydınlatma: 7.000₺

Toplam (20m2): 42.000₺

Fiyatlar 20 m2 bir oda için, iyi işçilik ve malzeme ile ortalama olarak hesaplanmıştır. İş metrajına, kullanılacak malzeme kalitesine ve işin yapılacağı lokasyona göre değişkenlik gösterebilir.

İŞTE O PAYLAŞIM

Kayseri ve Çorum’da toplam 32 adet arsa satılıyor!

Gimat Mağazacılık Ankara'daki 2. etap projesine başlıyor! Alışveriş sokağı ve ofis projesi için start verdi!

Yarısı Bizden Kampanyası'nın ilk evlerinde sona gelindi! Konut sahipleri bir ay sonra evlerine kavuşacak!

Dolar 80 TL olacak diyen Selçuk Geçer çıtayı arşa çıkardı! Yeni rakamı açıkladı! Görenlerin dudağı uçuklayacak!

Demir fiyatları yerine domates fiyatı baz alınarak yapılan hesaplar inşaat sektörünü bitiriyor!