29 / 04 / 2024

Alemdağ merkez ve çevresinin imar planı askıda!

Alemdağ merkez ve çevresinin imar planı askıda!

Çekmeköy Alemdağ merkez ve çevresi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı. Alemdağ'da konutlar maksimum kaç katlı olacak? Alemdağ'da ticaret alanlarında kaç kata kadar izin var? İşte Alemdağ bölgesinde yapılacak inşaatta uyulacak kurallar...



Alemdağ merkez ve çevresinin imar planı askıda!



Çekmeköy İlçesi, 1/5000 ölçekli Alemdağ Merkez ve Çevresi Nazım İmar Planı'na yapılan itiraza ilişkin plan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Nisan 2014 Salı günü askıya çıkarıldı. 


Büyükşehir Belediyesi, 27858 dosya numaralı plan tadilatını 17 Şubat 2014'te onayladı.


Çekmeköy Alemdağ merkezi ve çevresinin 1/5000 ölçekli imar planı, 8 Mayıs 2014 Perşembe tarihine kadar askıda kalacak.


Çekmeköy İlçesi, Alemdağ Merkez ve Çevresi Nazım İmar Planı'nın detayları şöyle;


Alemdağ merkez ve çevresinin imar planı askıda!


PLAN UYGULAMA HÜKÜMLERİ


GENEL HÜKÜMLER


1- 1/5000 ölçekli Çekmeköy, Alemdağ Merkez ve Çevresi Nazım İmar Planı, plan paftaları, plan notları, plan raporu ve plan uygulama hükümleri ile bir bütündür.


2- Bu planda çizilen arazi kullanımı ve yerleşme alanlarına ait sınırlar şematik olup, plan mikyası ile ölçü alınamaz, yer tespiti ve uygulama yapılamaz. Uygulamaya ait sınırlar ve detaylar, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda belirlenecektir.


3- Bu plana uygun olarak hazırlanacak olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda belirlenen sosyal ve teknik altyapı alanları ile kentsel yeşil alanlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz.


4- Bu plana uygun olarak hazırlanacak olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları onanmadan uygulama yapılamaz. Ancak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılıncaya kadar kamu yararı açısından eğitim, sağlık, idari, dini, sosyal ve kültürel tesisler ile kentsel hizmet alanı, belediye hizmet alanı gibi resmi ve umumi hizmete ayrılan sosyal ve teknik altyapı alanlarında uygulama 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na uygun olarak hazırlanacak Avan Projeye göre yapılabilir. Hazırlanacak avan projelerde, yapılacak tesisin özellikleri ve kapasitesine göre gerekli otopark alanı, açık alan ve fiziksel mekan bütünlüğü gibi konular dikkate alınacaktır. 


5- Bu planda ölçek nedeniyle gösterilemeyen arazi ve yaya yolları, cep otoparkları, yeşil alanlar, parklar, çocuk bahçeleri, oyun alanları, açık otoparklar, trafo, su deposu, teknik altyapı alanları, sosyo-kültürel tesis alanları ve donatı alanları, nazım imar planının genel kararlarına uygun olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planında gösterilecektir.


6- 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarında devlet orman alanlarına bitişik tüm alanlarda orman tahribatını ve yangın yayılmasını önlemek amacıyla 10 m. yapı yaklaşma mesafesi bırakılacaktır.


7- 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda; KAKS ve TAKS değerleri net parsel üzerinden uygulanacaktır. Ancak parselin yüzölçümünün kamuya ayrılan kısmının yüzde 40'ı geçmesi durumunda donatı alanının kamuya bedelsiz terk edilmesi şartıyla havza dışında kalan alanlarda KAKS değeri parsel yüzölçümünün yüzde 60'ı üzerinden hesaplanacaktır. 


8- 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı yapım aşamasında ilgili kurumdan görüş alınacak olup jeolojik etütler doğrultusunda olması muhtemel fay hatları, alanın topoğrafik yapısı, zemin özellikleri ve depremsellik durumlarına uygun olarak yapılaşma nizamı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planlarında belirlenecektir.


9- Planlama alanında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 19.01.2010 tarihinde onaylanan Anadolu Yakası'na ait Mikro Bölgeleme Projesi kapsamında belirlenen esaslara uyulacak ve gerekli araştırmalar yapılacak olup planlama alanında yapılacak yapılar için alınacak önlemlerin türü, şekli ve taşıma değerleri uygulama aşamasında zemin etüdü raporlarına göre belirlenecektir.


10- Uzun Mesafeli Koruma Kuşağında Kalan Alanlarda, tuz ile metal sertleştirme, metal kaplama, asitle yüzey temizleme, tekstil boyama ve emprime baskı, hurda plastik yıkama, yanıcı, parlayıcı, patlayıcı kimyasal madde depoları, imalatında sanayi atık suyu kaynaklanan kimyasal madde üretim tesisleri, hurda kağıttan kağıt imal tesisleri, ham deri işleme, asit imal ve dolum yerleri, zirai mücadele ilacı imal ve dolum yerleri, pil, batarya, akü imal yerleri, gres yağı fabrikaları, domuz çiftlikleri, ilaç sentez fabrikaları, ağır metal tuzu üretimi, cam yıkama, yün yıkama endüstriyel ve evsel katı atık nihai depolama merkezleri, kimyevi madde depoları ve akaryakıt dolum tesisleri yapılamaz.


11- Bu planın Ömerli Havzası Uzun Mesafeli Koruma Alanı'nda kalan kısmında İSKİ Yönetmeliği'nde tanımlanan ve bu alanda yer almasında sakınca bulunmayan konut dışı kentsel çalışma alanlarında akaryakıt tesis alanı. katlı otopark, belediye hizmet alanı, kentsel hizmet alanları gibi, İSKİ İçme Suyu Havzaları Yönetmeliği'nde belirtilen emsal değerleri aşılamaz.


12- Teknik altyapı alanlarına İSKİ boru hatları, İGDAŞ iletim hattı vs. yapı yaklaşma sınırları ilgili kurum görüşü doğrultusunda uygulama imar planında belirlenecektir.


13- Bu planda belirtilmeyen hususlarda yürürlükteki İmar Yönetmeliği, Deprem Yönetmeliği, Sığınak Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği, İSKİ Atıksu Kanalizasyon Deşarj Yönetmeliği, Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Endüstriyel Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği, Isıtmadan Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği, Gürültü Kontrol Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Zararlı Kimyasal Madde Ürünlerinin Kontrolü Yönetmeliği, Toprak Kirliliği Yönetmeliği, Otopark Yönetmeliği hükümleri geçerlidir. 


14- Plan paftalarında ve notlarında aksine bir hüküm bulunsa dahi havza sınırları içinde kalan alanlarda kamu hizmeti için ayrılan sosyal ve teknik donatı yapıları hariç tüm özel, konut dışı yapılaşmalarda KAKS:0.25 değerini aşamaz. 

      


ÖZEL HÜKÜMLER


1. SINIRLAR


1.1. PLANLAMA SINIRLARI


1.1.1. Öneri Uygulama Alan Sınırı, Nazım İmar Planı'nda önerilen 18. madde uygulama alan sınırı şematik olup bu alandaki donatıların kamu eline geçmesiyle öncelikli uygulama aracı olarak önerilmiştir. 18. Madde uygulanacak alan sınırı ve kararı ilçe belediyesince ilgili mevzuata göre belirlenecek olup uygulama etaplar halinde yapılabilir. 



1.2. ÖZEL KOŞULLU ALAN SINIRLARI: 


1.2.1. Yerleşime Uygun Alan Sınırları, bu planda sınırları belirlenmiş olan yerleşime uygun alanlarda planda verilen fonksiyona göre uygulama yapılabilir. 


1.2.2. Önlem Alınmadan Yerleşilemeyecek Alan Sınırı: Bu planda sınırları belirlenmiş olan Önlem Alınmadan Yerleşilemeyecek Alanlarda, topoğrafik durum, zemin özellikleri ve depremsellik durumuna uygun olarak yapılaşma nizamı 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında belirlenecektir. 



2. KENTSEL ALAN KULLANIMI


2.1. KONUT YERLEŞME ALANLARI


K1 rumuzlu konut alanlarında yoğunluk 85 kha olup bina yüksekliği maksimum 2 katı aşamaz.


K2 rumuzlu konut alanlarında yoğunluk 120 kha olup bina yüksekliği maksimum 6 katı aşamaz.


K3 rumuzlu konut alanlarında yoğunluk 200 kha olup bina yüksekliği maksimum 6 katı aşamaz.


K4 rumuzlu konut alanlarında yoğunluk 330 kha olup bina yüksekliği maksimum 6 katı aşamaz.



2.2. KENTSEL ÇALIŞMA ALANLARI


2.2.1. İdari Tesis Alanı: İdari Tesis Alanları içinde Valilikle ilgil birimler Kaymakamlık, Bakanlık, İl Müdürlükleri, Adliye, Vergi Daireleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin hizmet ve idari birimleri, itfaiye, jandarma, karakol, muhtarlık vb. kamu kurum ve kuruluşlarına ait yönetimsel idari birimler yer alabilecektir. Bu alanlarda yer alacak idari kurum ayrımı 1/1000 ölçekli planlarda belirlenecektir. Avan projesine göre uygulama yapılacak olup, bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz. 


2.2.2. Askeri Alanlar ve Askeri Güvenlik Bölgeleri: Bu alanlarda 2565 sayılı Askeri Yasak ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu Hükümleri geçerlidir. Askeri Güvenlik Bölgesi Sınırları içinde kalan konut alanlarında uygulama aşamasında Milli Savunma Bakanlığı'nın izin ve görüşleri alınacaktır.


2.2.3. Ticaret+Konut (TK1-TK2-TK3) Alanları: Yol kenarı Konut + Ticaret alanlarında yoldan yüz alan ilk sıra parseller veya yoldan yüz alan ilk sıra yapılar Ticaret + Konut olarak kullanılabilir. 


TK1 rumuzlu ticaret + konut alanlarında yoğunluk 120 k/ha olup, bina yüksekliği, maksimum 6 katı aşamaz.


TK2 rumuzlu ticaret + konut alanlarında yoğunluk 200 k/ha olup, bina yüksekliği, maksimum 6 katı aşamaz.


TK3 rumuzlu ticaret + konut alanlarında yoğunluk 330 k/ha olup, bina yüksekliği, maksimum 6 katı aşamaz.


TK1-TK2-TK3 alanlarında maks yüzde 40 ticaret kullanımı yer alabilir. 



2.2.4. TİCARET (T1 ve T2) ALANLARI


T1 rumuzlu ticaret alanlarında E.0.25, bina yüksekliği maksimum 3 katı aşamaz.


T2 rumuzlu ticaret alanlarında E.0.25, bina yüksekliği maksimum 3 katı aşamaz. T2 rumuzlu ticaret alanının havza içinde kalan bölümünde E.0.25 değeri aşılamaz.


2.2.5. Belediye Hizmet Alanı: Bu alanlarda 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na ve 5399 sayılı Belediye Kanunu'na göre sunulacak hizmetlere yönelik hizmet birimleri yer alacaktır. Avan projesine göre uygulama yapılacak olup, bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz.



2.3. TURİZM YERLEŞME ALANLARI


2.3.1. Günübirlik Alanlar: Eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabileceği lokanta, gazino, kahvehane, çay bahçesi, büfe, otopark gibi kullanımlar ile tenis, yüzme, mini golf, otokros gibi her tür sportif faaliyetlerin yer alabileceği alanlardır. Bu alanda yapılacak yapıların emsali (0,05)i, yüksekliği (6,50) m'yi geçemez. 



2.4. YAPI YASAĞI YA DA SINIRLAMA GETİRİLEN ALANLAR


2.4.1. Dere Yapı Yaklaşma Sınırı ve Alanı: Planda dere yapı yaklaşma sınırı ve alanı olarak gösterilen alanlar dere ıslah alanı ve dere işletme bandını ifade etmektedir. Islah projesine uygun olarak bu derelerin ıslah kesitinin her iki yanında temizlik ve onarım yapılabilmesi maksadıyla dere işletme bandı ayrılmıştır. Dere yapı yaklaşma sınırı ve alanlarına komşu alanlarda yapılacak yapılara ilişkin alınacak önlemlerin türü ve şekli uygulama imar planında ilgili kurum görüşü doğrultusunda belirlenecektir.


2.4.2. Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı: Enerji iletim hatlarının geçtiği alanlarda ve Trafo Merkezi alanında Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği hükümleri geçerlidir. Enerji iletim hattının geçtiği alandaki irtifak koridoru boyunca TEİAŞ görüşü alınmadan uygulama yapılamaz.


"Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı" altında kalan parsellerde parsel sahibinin talebi halinde ilgili kurumlardan görüş alınmak şartıyla E:0.03 h:4.50 m yapılaşma koşulunda ticari birimler yapılabilir veya "Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı" altında kalan parsellerin imar hakları kamuya bedelsiz terk edilmesi koşuluyla aşağıda açıklandığı şekliyle transfer edilebilir. Kamuya terk edilen kısımlar yeşil alan olarak düzenlenecek ve başka amaçla kullanılmayacaktır.


Tamamı "Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı" içerisinde kalan parseller ile bir kısmı "Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı" içerisinde kalıp, bu kuşağın kapsamadığı alan dışında kalan bölümde yapı yapılması mümkün olmayan parsellerin kamuya bedelsiz devredilmesi kaydıyla, imar hakları planlama sahası içinde transfere konu edilebilir. İmar hakkı transferinden yararlanacak olan parsellerde; 3194 sayılı İmar Kanunu doğrultusunda parsel uygulama görmüş ise parsel yüzölçümünün tamamının 3194 sayılı İmar Kanunu doğrultusunda uygulama görmemiş ise parsel yüzölçümünün ancak yüzde 60'ı imar hakkı transferine konu edilebilir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı üzerinden yapılacak hesaplamalar sonucunda ortaya çıkan imar hakları transfer edildiği parselin toplam inşaat alanını en fazla yüzde 50 oranında artırabilir. İmar hakkı transferi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında parselin bulunduğu yapı adasının emsal değerleri üzerinden hesaplanacak ve tek seferde kullanılabilecektir. 


Kısmen "Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı" altında kalan parsellerde, Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı dışında kalan kısmın planda verilen hükümlere göre yapılaşmaya uygun olması halinde Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı dışında kalan kısımlarının imar hakları bu kısımlarının kamuya bedelsiz devredilmesi koşulu ile parselin Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşağı dışında kalan kısımda kullanılabilir. Bu durumdaki parsellerden; 3194 sayılı İmar Kanunu doğrultusunda uygulama görmüş ise parsel yüzölçümünün tamamı, 3194 sayılı imar kanunu doğrultusunda uygulama görmemiş ise parsel yüzölçümünün yüzde 60'ı imar hakkı koruma kuşağında kalmayan bölümde kullanılacaktır.


2.4.3. DSİ Taşkın Sınırı Alanı:  DSİ tarafından belirlenen taşkın alanı içinde ıslah yapılmadan uygulama yapılamaz, inşaat izni ve yapı ruhsatı verilemez. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapım aşamasında ilgili kurumdan görüş alınacaktır.



2.5. AÇIK VE YEŞİL ALANLAR


2.5.1. Park ve Dinleme Alanları: Aktif yeşil alan olarak düzenlenecek alanlardır. Bölgenin yeşil alan ve park gereksinimini karşılayacak bu alanlarda çevreyle uyumlu doğal değerleri ortaya çıkaracak uygun peyzaj düzenleme projelerine göre uygulama yapılacaktır. Nitelikli ağaçlar korunacaktır.


Bu alanlarda maks. TAKS:0.03'ü, yapı yüksekliği 1 katı (Hmaks:4.50 m.) ve toplam inşaat alanı 250 m2'yi geçmemek kaydıyla lokanta, kafeterya, açık hava spor alanları (gezi alanları, yürüyüş, koşu, bisiklet parkuru vb.) çocuk oyun alanları, spor alanları, çay bahçesi vb. birimler avan projesine göre yapılabilir. Sabit yapı yapılamaz.


İlgili kurumların uygun görüşleri alınmak kaydıyla açık alanların altında ağaç ve bitki yaşamının sürdürülebileceği toprak derinliği bırakılarak, doğal zemin biçimi değiştirilmeden toplam alanın 1/3'ünü geçmeyecek şekilde olağanüstü durumlarda sığınak olarak kullanılmak üzere yer altı otoparkı düzenlenebilir. Ancak bu alanların havalandırılmasında hakim rüzgar yöne ile çocuk oyun alanı konumu dikkate alınarak baca sistemi yapılacaktır.


(S) rumuzlu park ve yeşil alanlar, sürdürülebilir yaşam parkı olarak planlanmış olup, deprem ve afetlere yönelik sahra hastaneleri ve lojistik tesisler yapılabilir. (S) rumuzlu alanlarda Belediyesince onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır.


2.5.2. Pasif Yeşil Alanlar: Aktif yeşil alan niteliği taşımayan; karayolu kenarında, refüj ve kavşak alanlarında yer alan yeşil alanlardır.


2.5.3. Orman Alanları: Bu plan kapsamında orman alanlarında 6831 sayılı Orman Kanunu, ilgili diğer kanun ve yönetmelik hükümleri geçerlidir. Orman alanlarından geçen taşıt yolları için, Orman Genel Müdürlüğü'nün olumlu görüşü alınmadan uygulama yapılamaz. 6831 sayılı yasa ile belirlenen orman kadastro sınırındaki teknik ve fenni hatalar 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında Orman Bölge Müdürlüğü görüşü doğrultusunda netleştirilecektir. Orman Genel Müdürlüğü'nce orman alanından ilgili kurumlara tahsis edilen sosyal ve teknik alt yapı alanları, orman alanı ile tahsis edildiği fonksiyona yönelik kullanım ile birlikte gösterilmiş olup, Planda orman alanı ile birlikte gösterilen çift lejantlı alanlarda, bu planda "Özel Hükümler" başlığı altında belirtilen koşullara Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü'nden alınacak görüş doğrultusunda uygulama yapılacaktır.


2.5.4. Mezarlıklar: İlgili mevzuata göre tespit ve tesis edilen defin alanlarıdır. Bu alanlarda toplam alanın yüzde 5'ini geçmemek ve ilgili kurum görüşleri alınmak kaydıyla mezarlık alanlarına hizmet maksatlı idari hizmet yapıları, ihtiyaç nispetinde otopark alanı ve defin hizmet birimleri yapılabilir. 


2.5.5. Ağaçlandırılarak Korunacak Alanlar: Bu alanlarda ağaçlandırma, bağ bahçecilik, fidan yetiştiriciliği, çiçekçilik. v.b. peyzaj faaliyetleri yapılabilir. 



2.6. KENTSEL SOSYAL ALTYAPI ALANLARI



2.6.1. Anaokul Tesisleri Alanı: İlçe Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacak olup, bu alanlarda ilkokul öncesi eğitim tesisleri yer alacaktır. Bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz.


2.6.2. İlköğretim Tesisleri Alanı (Temel Eğitim): İlçe Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacak olup, bu alanlarda ilkokul veya ortaokul eğitim tesisleri yer alacaktır. Bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz.


2.6.3. Ortaöğretim Tesisleri Alanı: İlçe Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacak olup bu alanlarda lise eğitim tesisleri yer alacaktır. Bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz.


2.6.4. Meslek ve Teknik Öğretim Tesisleri Alanı: İlçe Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır. Bu alanlarda mesleki ve teknik lise, ticaret meslek lisesi, öğretmen liseleri, imam hatip liseleri yer alabilir. Bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz. 


2.6.5. Eğitim Tesis Alanı (ETA): Bu alanlarda fakülte, enstitü ve rektörlük birimleri ile bu birimlere ait: idari birimler, kongre merkezi, misafirhane, öğrenci yurtları, sergi ve konferans salonları yer alabilir. Avan projesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak olup, Emsal: 1.00 değerini aşamaz.


2.6.6. Sosyal-Kültürel Tesisler Alanı: Bu alanlar içerisinde halk eğitim merkezi, öğretmen evi, polis evi, bilgi-beceri-meslek edindirme kursları vb. gibi eğitim yapıları, kültür merkezleri, sinema-tiyatro-sergi-konser-konferans salonları-müze bv. kültürel yapılar, sosyal yardım birimleri vb. işlevler, kütüphane, yurt, huzurevi, yetiştirme yurdu, rehabilitasyon merkezi, güçsüzler evi, vb. tesisler yer alabilecektir. Avan projesine göre uygulama yapılacak olup, bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz. Bu alanlarda kamu kullanımı dışında kullanım getirilemez.


2.6.7. Sağlık Tesisleri Alanı: Bu alanlarda ilgili mevzuata uygun olarak yapılacak hastane, dispanser, sağlık ocağı, sağlık evi ve aile hekimliği birimleri gibi tesisler yer alabilir. Avan projesine göre uygulama yapılacak olup, bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz. Ancak 525 ve 466 nolu parsellerde hmaks:8 kat (36.00m) uygulanacaktır.


2.6.8. Dini Tesisler Alanı: Çevre koşulları dikkate alınarak avan projesine göre uygulama yapılacak olup, maksimum TAKS:0,40'dır.


2.6.9. Kapalı ve Açık Semt Spor Alanları: Kapalı ve açık spor alanları ve aktif yeşil alan olarak düzenlenecek alanlardır. Avan projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkanlığı'nca onandıktan sonra uygulama yapılacaktır. Açık spor alanlarında maksimum TAKS:0.06 ve Hmaks:3.50 m olmak üzere duş kabinleri, soyunma odaları ve bekleme salonu, idari birm vb. yapılar yapılabilir. Kapalı Spor Alanlarında maks TAKS:0.15'dir. Bu alanlarda kamu kullanımı dışında kullanım getirilemez. 


2.6.10. İSKİ Tesis Alanı: Bu alanda İSKİ hizmet birimleri yer alacak olup, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın onaylayacağı avan projeye göre uygulama yapılacaktır.



2.7. ÖZEL KENTSEL SOSYAL ALTYAPI ALANLARI


2.7.1. Özel İlköğretim Tesisleri Alanı (Temel Eğitim): İlçe Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır. Bu alanlarda maksimum E:0.25 değerini, bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz.


2.7.2. Özel Sosyal Kültürel Tesisler Alanı: Meslek edindirme kursları v.b. eğitim yapıları, kültür merkezleri, sergi-konser-konferans salonları-müze vb. kültürel yapılar, Kur'an kursları, kütüphane, yurt, huzurevi ve rehabilitasyon merkezi yapıları yer alabilecektir. İlçe Belediye Başkanlığı'nca onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacak olup, bina yüksekliği maksimum 4 katı aşamaz.


Alemdağ merkez ve çevresinin imar planı için tıklayın!


Geri Dön