01 / 05 / 2024

Alex de Souza: İlk paramla aileme ev aldım!

Alex de Souza: İlk paramla aileme ev aldım!

Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza, futboldan kazandığı birikimlerini bankada değerlendiriyor, spekülatif yatırımlardan kaçınıyor...



'Türk ekonomisini takip ediyorum. Haberler iyi olduğu zaman mutlu oluyorum. Aileme en güzel şekilde ev sahipliği yapan bu ülke adına seviniyorum' diyen Alex,  ekonomik yatırımlarını anlattı.

Yedi sezondur Fenerbahçe'de forma giyen Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, artık bizden biri. çocuklarını Türk okuluna gönderen, onlara Türkçe ve Türk tarihini öğreten, sahadaki başarısını, günlük hayatta herkeste sık rastlanılmayan tevazuuyla taçlandıran Alex, hem örnek bir futbolcu hem de 'bilinçli' bir yatırımcı. Sözleşmesini iki sezon daha uzatmış ve gol krallığına doğru koşar adım giderken çok sayıda gazetecinin röportaj yapmak için sırada beklediği Alex'i sadece ekonomi konuşmak için ikna etmek de çok kolay olmadı. Açıkçası 16'ncı yılında olduğum gazetecilik kariyerim boyunca hiç bu kadar heyecanlandığım ve yapmak için bu kadar uğraştığım başka bir iş hatırlamıyorum. 'Türk ekonomisini takip ediyorum. Haberler iyi olduğu zaman mutlu oluyorum. Aileme yıllardır en güzel şekilde ev sahipliği yapan bu ülke adına, bu insanlar adına seviniyorum' diyen Alex, spekülatif yatırımlardan kaçındığını söylüyor.

İlk paramla aileme ev aldım
Profesyonel futboldan ilk paranızı kazandığınızda kaç yaşındaydınız İlk kazandığınız para ne kadardı Ne aldığınızı hatırlıyor musunuz
Profesyonel futbol kariyerimde ilk paramı 17 yaşında kazandım. çok büyük keyif alarak yaptığımı bir işten para kazanmak çok hoşuma gitti. Devamının gelmesi için bir profesyonel gibi yaşayacağıma, çok çalışacağıma söz verdim. İlk paramla aileme bir ev aldım. Bu da benim için sonsuz bir mutluluk anlamına geliyordu. Beni yetiştiren aileme bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek, onları mutlu edebilmek, tarif edilmesi güç bir duygu oldu benim için.

Geleceğimi garantiye alırım
Yatırımlarınızı değerlendirirken hangi unsurları dikkate alıyorsunuz Öncelikle nelere yatırım yapıyorsunuz
Kazançlarımı genel olarak bankada değerlendiriyorum. Daha çok güvenli bir yatırımcıyım. Temkinli davranmayı, geleceğimi garanti altına almayı tercih ediyorum. Spekülatif yatırımlar bana göre değil.

Gayrimenkulle ilgilenmiyorum
Yatırım amaçlı gayrimenkul alır mısınız Bunun için tercih ettiğiniz ülkeler hangileri
Gayrimenkul alım satımıyla da çok fazla ilgilenemiyorum. şžu ana kadar bu anlamda sadece Brezilya'daki evimin arsasını aldım. Tek gayrimenkul yatırımım o arsa ve evdir.

Yatırım konusunda en çok tercih ettiğiniz enstrüman hangisi Borsa, altın, gayrimenkul    
Söylediğim gibi bankanın bana önerdiği klasik yatırım yöntemlerinin dışına çıkmıyorum. Zaman zaman bu borsa da olabiliyor, altın da döviz de. Hepsini barındıran fonları daha çok tercih ediyorum. Riski daha az, getirisi belli olan yatırım fonlarına yöneliyorum.

Ana yatırımım Brezilya'da
Düzenli olarak borsayı ve para piyasalarını takip eder misiniz
Bazen takip ediyorum ama hiçbir zaman bir oyuncu olmadım. Danışmanlarım bu işlerle ilgileniyor.

 Futbol oynadığınız ülkede yatırım yapar mısınız Yoksa yatırımlarınızı kendi ülkenizde mi değerlendirmeyi tercih edersiniz
Günlük finans hareketlerim yaşadığım ülkede gerçekleşiyor. Ama ana yatırımımı Brezilya'da yapıyorum.

Futbolcu olmasam psikolog olurdum
Takip ettiğiniz ekonomi yayınları var mı
Bazı Brezilya ekonomi dergilerini takip ediyorum. çok fazla ilgili değilim açıkçası.

Profesyonel futbola veda ettikten sonra yapmayı planladığınız bir iş var mı
şžu an için Fenerbahçe'nin başarısı tek hedefim. Tamamen ona yoğunlaşmış durumdayım.

Futbolcu olmasaydınız, hangi işi yapmak isterdiniz
Psikoloji çok ilgilendiğim bir alandır. İnsanları anlamak, dinlemek, sorunlarına eğilmek, onlara yardım edebilmek, bunlar bence çok özel değerler. Futbolcu olmasam psikolog olmak isterdim.

çocukları için tasarruf yapıyor
Aynı zamanda bir babasınız. çocuklarınızın hayatını garantiye almak için neler yapıyorsunuz Onlara ne tür yatırımlar yapıyorsunuz Sadece iyi bir eğitim mi yoksa maddi olarak da yatırımlarınız söz konusu mu
Onların en güzel şekilde eğitim görmesi eşimle birlikte en çok değer verdiğimiz konu. İstanbul'da bunu en güzel şekilde gerçekleştiriyoruz. Eğitim en önemli yatırımdır tabii ki ama günümüz dünyasının şartlarında iyi bir eğitim için, sağlıklı bir gelecek için belli bir gelir düzeyi gerekiyor. O yüzden tüm çocuklarımız için ayrı ayrı geleceğe yönelik yatırımlar, uzun vadeli tasarruflar yapıyoruz

En önemli yatırım eğitim
Sizce gelecekte en iyi yatırım aracı ne olacak Eğitim mi, gayrimenkul mü, borsa mı, döviz mi yoksa altın mı
Tüm nesillerin birbirini en iyi şekilde anlayabilmesi için, kaynakları sınırlı olan bu dünyada dostça, paylaşarak yaşayabilmesi için eğitim, öğretim ve sürekli çalışmak en hayati yatırımdır.

Ekonomiyi takip ediyorum
Türkiye ekonomisini takip ediyor musunuz Aynı şekilde Brezilya ekonomisini de yakından takip ediyor musunuz
Ekonomi hayatın her yerinde vardır. Ekonomiyi takip etmeyen bilinçli bir kişi düşünemiyorum. Siyasal, sosyal birçok krizin temelinde ekonomik sorunlar yer alır. Türkiye ve Brezilya bu çerçevede birbirine yakın hikayeleri olan iki ülke. Günlük hayata etkisi, insanların geçim düzeyi üzerindeki etkisi anlamında Türk ekonomisini takip ediyorum. Haberler iyi olduğu zaman mutlu oluyorum. Aileme yıllardır en güzel şekilde ev sahipliği yapan bu ülke adına, bu insanlar adına seviniyorum. Brezilya'yı da aynı şekilde dikkatle takip ediyorum. Ama ilgi alanım spekülatif ekonomi değil, insanların hayatında dokunan ekonomi.

Ailemiz başı çeker
Türkiye'de futbolcular, para kazanmaya başladığında aile fertlerine de yatırım yaparlar. Siz de çekirdek aile dışındaki aile fertlerine maddi olarak yardımcı olur musunuz
Söylediğim gibi ilk paramla aileme bir ev aldım. Bir futbolcunun başarısında onu destekleyen, eğitimiyle ilgilenen herkesin çok büyük payı vardır. Ailemiz de bu anlamda başı çeker. O yüzden futbolcuların ailelerine katkıda bulunması çok doğal. Bu yaşamın her alanında geçerli.

Eşimin fikri çok önemli
Yatırımlarınızı değerlendirirken profesyonel destek alır mısınız Yoksa eşiniz ve siz mi karar verirsiniz
Tabii ki bankalarda birlikte çalıştığım profesyoneller var. Karımın ve ailemin önerileri, talepleri, fikirleri de benim için çok önemlidir. Biz her şeye ailece karar veririz.

Akşam/Aylin Löle


Geri Dön