26 / 07 / 2024

Alfa Prefabrik projelerine devam ediyor!

Alfa Prefabrik projelerine devam ediyor!

Alfa Prefabrik, sanayide yatırımcının ihtiyaç duyduğu işletme yüklerine uygun, öngermeli elemanlardan oluşan tek veya çok arakatlı yapıların üretim ve montajını yapıyor...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


"Prefabrike yapılarda çok katlı hizmet sağlıyoruz" 

Alfa Prefabrik, sanayide yatırımcının ihtiyaç duyduğu işletme yüklerine uygun, öngermeli elemanlardan oluşan tek veya çok arakatlı yapıların üretim ve montajını yapıyor. Yıllık 225 bin metrekare prefabrike sanayi yapıları, 50 bin metrekare arakatlı sanayi yapıları ürettiklerini kaydeden Alfa Prefabrik Beton ve Çelik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Argın, "Kullandığımız sistem, endüstriyel yatırım alanlarında yüksek olan arsa maliyetleri ve eğindi arazilerde oluşan ilave maliyetler dikkate alındığında arakatlı uygulamalarda cazip hale geliyor" diye konuştu. 


Tek veya çok katlı her türlü yapının proje hazırlanması sürecinden başlayarak anahtar teslimine uzanan bütün aşamalarında yatırımcılara hizmet verdiklerini söyleyen Mehmet Argın, "Ön üretimli beton ve konvansiyonel inşaat alanında 30 yılı aşan deneyimi olan uzman ekibimizle hizmet sağlıyoruz. Proje sürecinden üretim ve montaj aşamalarına kadar kalite kontrol ve mühendislik hizmetlerinin önemli olduğuna inanıyoruz. Buna bağlı olarak kalıp ve teknolojik ekipman yatırımına devam ediyoruz" dedi. Prefabrike beton ve çelik yapı çözümleri kullanarak ürettikleri yapılarda tekstil, mobilya, makine, gıda, ambalaj, hayvancılık gibi sektörlerde tecrübeye sahip olduklarını anlatan Argın, "Önceliğimiz güvenli ve uzun ömürlü yapılar üretmek. Bu öncelikle çıktığımız yolda, firmamızın yurt içi ve dışında ulaşılan gelişmelere ve yeniliklere paralel olarak tasarlamış olduğu prefabrike yapı sistemi ile mühendislik kurallarının, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklerin bütün gereklerini yerhıe getiriyoruz. Ülkemizin yüzde 92'sinin deprem kuşağı üzerinde olduğu düşünüldüğünde konunun önemi daha açık olarak olarak ortaya çıkıyor" ifadesini kullandı. 


Öngerme tekniklerini kullanarak 10 metre açıklıktan başlayarak 26.5 metreye kadar olan her açıklıktaki prefabrike betonarme yapıyı üreterek montajını yaptıklarım söyleyen Mehmet Argın, /"S - «Sv "Ülkemizde endüstriyel tesislerin yüzde 90'a ulaşan kısım prefabrike betonarme yapılardan oluşuyor. Hızlı yapılması, kaliteli, ekonomik, yangına ve kimyasal maddelere dayanıklı, estetik, sökülebilir ve bakım maliyetlerinin düşük olması ön üretimli betonarme sistemlerin tercih edilme sebepleri içinde yer alıyor. Endüstriyel yatırım alanlarında arsa maliyetlerinin yüksek olması ve eğimli arazilerde oluşan ilave maliyetler dikkate alındığında arakatlı uygulamalar da cazip hale geliyor" diye konuştu. Argın, ısı izolasyonlu duvar panelleri üretim ve montajım da yaptıklarım sözlerine ekledi. 


Firmanın kurucularının hepsinin inşaat mühendisi olduğunu belirten Mehmet Argın, "Yapı sektöründe uzun yıllardır edinmiş olduğumuz deneyim var. Proje sürecinden üretim ve montaj aşamalarına kadar kalite kontrol ve mühendislik hizmetlerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu konuya gereken özeni gösteriyoruz. İmalatım yaptığımız ürünleri Kayseri ve çevre illere gönderiyoruz. Her yıl kalıp ve teknolojik ekipman yatırımına devam ediyoruz. Şu anda yaklaşık 40 kişilik istihdamımızla üretim yapıyoruz" dedi. Argın, Birinci OSB'deki fabrikalarının yanı sıra Mimarsinan OSB'deki yeniyatırımlarıyladafaahyetlerini artırmak istediklerini söyledi. 


Dünya ek


Geri Dön