02 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu 3 projede 2300 konutu erken teslim etti!

Ali Ağaoğlu 3 projede 2300 konutu erken teslim etti!

Toplam üç projeyi, yaklaşık 1 yıl erken teslim eden Ağaoğlu, şimdi bu yıl içinde başlayacağı 10 bin konutluk projelere yoğunlaştı. Ağaoğlu, "Özellikle Maslak'taki proje, sektöre çağ atlatacak" dedi



Ali Ağaoğlu, erken teslim geleneğini yine bozmadı. Toplam üç projeyi, yaklaşık 1 yıl erken teslim eden Ağaoğlu, şimdi bu yıl içinde başlayacağı 10 bin konutluk projelere yoğunlaştı. Ağaoğlu, "Özellikle Maslak'taki proje, sektöre çağ atlatacak" dedi.

İnşa ettiği konutları erken teslim etmeyi gelenekselleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, en son  My City Bahçelievleri sekiz ay, Sky Towersı 10 ay ve My Town Ispartakuleyi de 12 ay erken teslim ediyor. Bu zamana kadar sadece teslim konusunda sözünde duramadığını ve her zaman konutları erken teslim ettiğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, şu an itibariyle toplam 2 bin 223 daireden oluşan üç ayrı ortalamada 1 yıl kadar erken teslim etmiş olduklarını söyledi.
Erken teslimin ev sahipleri için büyük bir ekonomik avantaj sağladığının altını çizen Ağaoğlu, "Bu, ortalama aylık 2 bin 500 TLlik kiradan yılda 30 bin TL kazanç demek. Ayrıca proje teslimine kadar geçen sürede yüzde 50nin üzerinde bir kâr elde etmek de söz konusu dedi.

Yeni projelerde rota net
Artık yeni projelere yönelmek istediklerine dikkat çeken Ali Ağaoğlu, geleneği devam ettirerek 2011 yılında inşaatına başlayacakları 10 bin konutu da söz verecekleri tamamlanma tarihinden önce teslim edeceklerini ifade etti. Yeni projelerin Maslak, Bahçelievler, Ayazağa ve Bağcılarda olacağını belirten Ağaoğlu, "Maslakta inşa etmeye hazırlandığımız proje, Türkiyenin en büyük konut projesi olacak. Burada 5-6 bin konut olacak. Hazırlıklar, yüzde 90 oranında tamamllandı. Maslak projesini bir çağ atlama projesi olarak görüyoruz. Bu yılın 3. çeyreğine yetişir diye düşünüyorum" diye konuştu.
Diğer yandan Bahçelievler, Ayazağa ve Bağcılar planları hakkında da konuşan Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Bahçelievlerde iki ayrı yerimiz var. Biri Ateştuğla'da, diğeri Yeni Mahalle'de hipodromun karşısında. Buradaki arazimizin boyutu 80 dönüm. Bunlardan ikisine bu yıl içinde başlamak gibi bir hazırlığımız var. Yeni Mahalle'deki araziyi  Kilimli Grubundan aldık. Deniz manzarası da olan çok iyi bir lokasyon. Ayazağadaki projemiz ise, Maslak'ta planladığımız projeye yakın. Dördüncünün adresi de Bağcılar olacak.


'KANALI OSMANLI DA PLANLANDI
ASLINDA GEÇ BİLE KALINDI'
Ali Ağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ayrıntılarını açıkladığı 'çılgın proje' hakkında da değerlendirme yaptı. Konumunun tam olarak ifade edilmediği, ancak Karadeniz ile Marmara denizi arasında 300 bin tonluk gemilerin bile geçebileceği yaklaşık 50 kilometrelik kanalı konu alan proje hakkında Ağaoğlu, şöyle konuştu:
"Proje, Osmanlıdan bu yana düşünülüyor. İlk olarak padişah Abdülmecit döneminde gündeme geldi. Ancak, böyle bir kanalın yapılması için çok geç kalındı. Dünyanın en önemli doğal mirası olan Boğaziçini korumak için böyle bir projeye ihtiyaç vardı. Bölgede hazine arazileri olduğu için maliyeti makul olacaktır. Kanaldan gemi geçişleri sayesinde elde edilecek gelirle zaten bir süre sonra maliyetini de karşılayacaktır dedi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön