19 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Resort Uludağ'ı açmamakta kararlı

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Resort Uludağ'ı açmamakta kararlı

"Telesiyejleri de kapattım. Pistlerin çoğu bana ait. Bu kış Uludağ'da zor kayak yapılır" diyen Ağaoğlu bundan sonra kafasını kuma gömeyeceğini söyledi



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 1988'den beri hizmet veren ve imar sorunları nedeniyle Temmuz sonunda kapattığı Ağaoğlu My Resort Uludağ'ı açmamakta kararlı. "İmar sorunları çözülmeden oteli açmamaya kararlıyım, bundan sonra kafamı kuma gömmeyeceğim" diyen Ağaoğlu, otelin yanı sıra telesiyejleri de kapattığını söyledi. Ağaoğlu, "Uludağ'da pistlerin çoğu bana ait. Kayak hocaları şimdiden isyanlarda ama açmayı düşünmüyorum. Yani bu kış Uludağ'da çok zor kayak yapılacak" dedi.

Ağaoğlu, Orman Bakanlığı'nın otelinin bir bölümünü kaçak göstererek yıkma kararı alan dönüşüm planına tepki göstererek, Uludağ'da 1988'den beri hizmet veren 5 yıldızlı Ağaoğlu My Resort Oteli'ni kapatma kararı almıştı. Bu kapsamda otelinden 200 çalışanını işten çıkartan Ağaoğlu, o tarihten beri Ağaoğlu My Resort'un kilidini açmadı. Ağaoğlu, "Başbakan Erdoğan, Uludağ'ı Türkiye'nin Davos'u yapmak istediklerini açıklamıştı. Ama bu söz havada kaldı. Bize dayatılan planın hiçbir ekonomik tarafı yok" diye konuştu.

Burada her yer kaçak

Orman Bakanlığı'nın "dönüşüm planı" adı altında Bursa Uludağ'da plana aykırı bölgede yapılan binaları yıkma kararını eleştiren Ali Ağaoğlu şöyle konuştu: "Burada polisin binası da valilik evi de kaçak. Zaten önemli olan bu sorunu ortadan kaldırmak. Uludağ'daki otelime geçen yıl 15 milyon dolarlık yenileme yatırımı yaptım. Çünkü misafirlerim geliyor, 'Sen inşaatçısın, bu otelinin hali ne' diyorlardı. Ama bir bakıyorsun hakkında 'kaçak inşaat yapıyor' diye davalar açılıyor, yatırım yaptığın için cezlandırılıyorsun. Aslında bakanlığın elinde işletmecilerle birlikte hazırlanan ve Uludağ'ın sorunlarını çözecek plan var ama uygulanmıyor. Ben yıkıp yeniden yapmaya da varım ama bu planla olmaz. Yeni plan ancak sorun üretir. İmar planı sorunu çözülmeden otelimi açmayı kesinlikle düşünmüyorum. Artık sorun ertelenmesin, bir çözüm bulunsun."

`Bu ay sonu toplantı var biz de bir karar alacağız'

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı ve Beceren Otel'in sahibi Haluk Beceren, bu ay sonunda Uludağ'daki imar sorunları ile ilgili Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile bir görüşme yapacaklarını, çıkacak sonuca göre bölgede hizmet veren otellerin bir tavır belirleyeceğini söyledi. Haluk Beceren, şu anda Ağaoğlu dışında tüm otellerin Aralık'ta başlayacak sezon için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüğünü belirtirken, umutlarının yıllardır süren imar probleminin bir an önce kökten bir çözüm bulması olduğunu vurguladı. 3. imar revizyon planının yeniden yapılandırılmasını beklediklerini anlatan Beceren, "Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile sürekli görüşme halindeyiz. Bizim beklentimiz artık sorunlu bölgeler tadil mi edilecek, yıkılacak mı belirlenmesi... Bu karara göre biz de diğer Uludağ otelleri olarak bir karar alacağız" diye konuştu. Haluk Beceren krizin etkileri sürerken yeni sezonda doluluk oranlarının ne olacağının ise şimdilik tam bir muamma olduğunu vurguladı.

18 otelin hemen hemen tamamı imar sorunu yaşıyor

* Uludağ'da kamu kuruluşu niteliğinde 12 adet konaklama tesisi ile sektöre ait 18 adet otel bulunuyor. Bölgede kamu kuruluşu niteliğindeki konaklama tesisleri de, özel sektör elindeki oteller de imar sorunları yaşıyor.

* Bursa'ya 30 km. mesafede olan Uludağ'a ulaşım taksi dolmuş, taksi, minibüs, teleferikle sağlanıyor.

* Pist sayısı 11. En uzun pist ise 2 bin metre. Mekanik tesis sayısı 13 adet.

* 7 adet telesiyej ile 6 adet teleski tesisi bulunuyor. Toplam kapasite 10 bin kişi/saat.

* Bölgede Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait 2 adet kayak evi ile 2 adet telesiyej tesisi bulunuyor.
Özlem Ermiş Beyhan/Vatan


Geri Dön