04 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu, Ayazağa'ya miks bir proje yapacak

Ali Ağaoğlu, Ayazağa'ya miks bir proje yapacak

Ayazağa"daki Emlak GYO"nun arazisinin ihalesinde ikinci perde açıldı. En yüksek teklif sahibi çekilince, Ağaoğlu"na resmi davet gitti. Ağaoğlu œTeklifi kabul edeceğiz. Dünyanın konuşacağı proje yapacağız dedi



Emlak GYO"nun Ayazağa"daki arazisini 1.2 milyar liralık teklifle alan Yeşil İnşaat-Metal Yapı liderliğindeki konsorsiyumun çekilmesiyle başlayan süreçte son noktayı 1.1 milyarla ikinci en yüksek teklifi veren Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu koydu. Ağaoğlu, Emlak Konut GYO"nun araziyle ilgili resmi teklif yazısının dün kendilerine ulaştığını belirterek, œTeklifi kabul edeceğiz dedi. Önlerinde 10 günlük bir süre olduğunu belirten Ağaoğlu œBayramdan sonra ya da daha erken olabilir, teklifi kabul ettiğimize dair yazımızı Emlak GYO"ya göndereceğiz dedi. Araziyle ilgili teklifin gelmesinin ardından projeyle ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Ağaoğlu œBuraya İstanbul"u dünya kenti yapacak, vizyonuna vizyon katacak bir proje hazırlıyoruz. Miks bir proje olacak diye konuştu.

FİNANSMAN SIKINTIMIZ YOK

Projede rezidanstan konuta, otelden alışveriş merkezine kadar her detayın olacağını belirten Ağaoğlu œBugüne kadar yapılmamış bir çalışma gerçekleştirilecek dedi. Ağaoğlu, konsorsiyumun çekilme nedeni olan plan tadilat davasının ise kendilerini etkilemeyeceğini belirterek œDiğer grup finansman sıkıntısı çekmiş olabilir. Bizim finansman sıkıntımız yok diye konuştu.

İhalede   3. teklif Eser"in

İhalede üçüncü en iyi teklifi Eser Taahhüt ve Eser Üst Yapı şirketi vermişti. Ağaoğlu"yla anlaşma olmazsa, Emlak GYO, bu kez 3 milyon 50 bin lira hasılat payı öneren Eser Yapı"yla masaya oturulacak.

Projeden 3.2 milyar lira ciro bekleniyor

İhaleden çekilen konsorsiyum Emlak Konut"un Ayazağa"daki 240 dönümlük arazi için 3.2 milyar lira ciro ve 1.2 milyar TL arsa payı teklifi vermişti. Emlak GYO"dan ek süre isteyen bu talebin olumsuz cevaplanması üzerine ön peşinatı ödemeyen konsorsiyumundan Yeşil İnşaat Başkanı Engin Yeşil, gazetelere yaptığı açıklamada œArazi üzerinde imar değişikliği yapılır ve metrekare miktarı düşerse, öngördüğümüz kadar ciro elde edemeyiz. Arsa payı olarak da 1.2 milyon lira Emlak Konut GYO"ya ödemek zorundayız. Beklediğimiz ciroyu yapamazsak, bu kadar taahhütün altında kalırız demişti.
Star/İbrahim Acar

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler:

Ayazağa Ağaoğlu'nda kaldı Türkiye'nin en büyük emlak projesi için kolları sıvadı

Ayazağa'daki ihalede en yüksek ikinci teklifi veren Ağaoğlu, şartname gereği tebligat kendilerine ulaştığında, söz konusu arsada 'Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük projesini' yapacaklarını söyledi

EMLAK GYO'nun düzenlediği Ayazağa'daki dev arsa ihalesinde en yüksek teklifi veren konsorsiyum çekilince, ikinci en iyi teklifi veren Ağaoğlu yatırım için kolları sıvadı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatrım Ortaklığı (GYD) tarafından geçen ay İstanbul Ayazağa'daki dev arsa için açılan ihaleyi 1 milyar 203 milyon TL'lik arsa payı teklifiyle kazanan Yeşil İnşaat ve Metal Yapı'nın başını çektiği 5'li konsorsiyum, Emlak GYO'ya 180 milyon TL'lik ön peşinatı ödeyemeyerek, 24 milyon 400 bin TL'lik teminatı yakmıştı. İhalede ikinci en iyi teklifi ise 3 milyar 250 milyon TL toplam satış geliri, 1 milyar 153 milyon 750 bin TL'lik Emlak GYO payıyla Ağaoğlu Grubu şirketlerinden Akdeniz İnşaat vermişti.


BİZ HESABIMIZI İYİ YAPARIZ
Ali Ağaoğlu, gelişmeler sonrası ihale ile ilgili herhangi bir finans sıkıntıları olmadığının altını çizerek, 'Biz bir işe girerken hesabımızı iyi yaparız, altından kalkamayacağımız hiçbir işe girmeyiz' diye konuştu. şžartname gereği tebligat kendilerine ulaştığında gereğini yapacaklarını açıklayan Ali Ağaoğlu, dev arsada 'Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük gayrimenkul projesini' yapacaklarını söyledi.

SİMGE YAPI OLACAK
AĞAOĞLU, 'İstanbul'a yaraşır, şehrin simgesi olacak bir projeye imza atacağız. Mimarlarımızı zaten konuyla ilgili görevlendirmiştik, çalışmaları tamamlayıp ses getirecek bir proje inşa edeceğiz' dedi. İmar planlarında 241 bin 905 metrekare yüzölçümüne sahip arsanın 193 bin 900 metrekaresi konut alanı olarak yer alıyor. Ali Ağaoğlu, karma bir proje planladıklarını, alışveriş merkezleri, konut alanlar ve ofis binalarıyla dev bir proje inşa edileceğini söyledi.

24.4 MİLYON
Metal Yapı ve Yeşil İnşaat'ın başını çektiği 5'li konsorsiyumun ön peşinatı ödemeyerek yaktığı teminat (TL)
Akşam

 


Geri Dön