28 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu başkanlığa aday gösterilir mi

Ali Ağaoğlu başkanlığa aday gösterilir mi

Sinan çetin reklam filmini çekti, Ara Güler"se fotoğraflarını. Ali Ağaoğlu çok renkli bir kampanyayla œTürkiye"de havuzlu villasız insan kalmayacak iddiasında bulundu



Reklamlar çok dikkat çekti. Aldığım bilgiye göre, satışlar da iyi gidiyormuş. Ağaoğlu bana, Chrysler"in efsanevi başkanı Lee Iacocca"yı hatırlattı 1980"lerde otomotiv sektörü zor dönemler geçirirken, Iacooca şirketinin reklamlarında rol almıştı. O kadar başarılı oldu ki, Kongre Chrysler"i zor durumdan kurtarmak için yardımları artırdı. Sonraki yıllarda çekilen 61 Chrysler reklamı sayesinde, Iacocca ABD"nin en etkin TV yüzleri arasına girdi. Hatta başkanlık seçimlerinde adaylık için adı geçti. Senaryonun sahibi Ogilvy"nin ajans başkanı ve yaratıcı yönetmeni Tibet Sanlıman, œBundan sonraki reklamlarda tekrar Ağaoğlu"nu oynatmayı düşünmüyoruz. İkinci sefer insanları sıkabilir çünkü diyor. Ama, ben Ağaoğlu"nun reklam yıldızlığı kariyerinin devamını merak ediyorum doğrusu.

Zirvedekiler yaratıcılarımızın gururunu paylaştı

2010 Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali"nde, reklamcılarımız büyük bir başarıya imza attılar.
8 Aslan ve 41 finalist sertifikası kazandılar. Cannes Lions"un Türkiye"deki œAnnesi Milliyet gazetesi Reklam Grup Başkanı Vicky Habif ve ekibi (başta Teoman Tuğsuz olmak üzere) bu yıl da yine tüm sürece çok özenle yaklaştılar. Büyük emek verdiler. Türkiye"deki ödül töreni , geçen hafta Sabancı Müzesi œThe Seed sergi alanında düzenlendi. Geceye RD/RVD ve Doğan Gazetecilik en üst düzeyde destek verdi. Aslanlı yaratıcılarımız ödüllerini Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Bşk. Hanzade Doğan Boyner, Reklamcılar Derneği Bşk Yiğit şžardan, Doğan Gazetecilik CEO"su Servet Topaloğlu, Reklamverenler Derneği Bşk. Ahmet Pura"dan aldılar.

Sizce Cannes Lions tek kelimeyle nedir

Ödüllü reklam ajanslarımıza   bu soruyu sorduk. Cevapları sizler için derledik:
-   Jeffi Medina DDB Grup Yön. Kur. Başkanı: İhtiras
-   Yaşar Akbaş Leo Burnett Executive Creative Director:

Dünya şžampiyonası

-   Ahmet Akın Leo Burnett Ajans Başkanı: Dinamizm
-   Alper Üner Grey CEO: Cesaret
-   Lale Saral Develioğlu Turkcell Paz. Hiz. Fonksiyonel Grubu Gen Md.Yrd.: İlham verici bir ortam
-   Ergin Binyıldız Grey Kreatif Direktör: Yenilenme
-   İlkay Gürpınar TBWA\İstanbul Ajans Bşk Yrd.& Kreatif Direktör: Enerji
-   Ozan Varışlı Y&R Reklamevi -Team Red Y. Yön.: Meslek aşkımın tazelenmesi
-   Karpat Polat DDB&CO. Ajans Bşk. & Yaratıcı Yönetmen: Dünya ölçeği

Bu ˜kitap" elbise dünyanın en ince kumaşından yapıldı

Geçen hafta Arzu Kaprol"un Paris Moda Haftası"ndaki show"unu izledim. Palais Royal gibi, Paris"in kalbindeki büyüleyici bir mekanda, ünlü ışık tasarımcısı Thierry Dreyfus"un yarattığı sahnede, Kaprol"un 2011 İlkbahar ve Yaz koleksiyonu tanıtıldı. Arzu Kaprol, koleksiyonu œRe-Fine olarak tanımlamış. œRafine, ince, zarif olarak çevirebileceğimiz bu terim tasarımlara çok uymuş. Kaprol, çok ince kumaşlarla çalışmış ve kağıt elbiseler izlenimi veren bir dizi yaratmış. Tuğçe Kazaz"ın giydiği œkitap elbise 65 metre kumaştan yapılmış. İsviçre"de dokunan kumaşın metresi 10-15 gram olunca, Kaprol da hayal gücünü dilediği gibi kullanabilmiş.

Elbisenin kolu rahat değilse, tasarımcı hatalıdır

Modacı Arzu Kaprol"la Paris"teki show"u sonrasında sohbet etme fırsatımız oldu. Kaprol, İstanbul-kökenli bir Türk modacısı olarak dünyaya açılmayı diliyor. Fransa"daki moda dünyasıyla yakın ilişki içinde olması nedeniyle, Paris"teki çalışmalarına büyük önem veriyor. œTasarımcı egosu herşeyi tasarlamak istiyor diyen Kaprol, œterzilikten perakendeye geçme sürecinin büyük bir özveri, çalışma ve araştırma gerektirdiğini vurguluyor. Arzu Kaprol"a göre, zeminden beslenmeyen modacı sürdürebilir bir büyüme sağlayamıyor. Kaprol tasarımın temelinin insan olduğuna dikkat çekerek, œElbise rahat değilse, tasarım iyi değildir sözleriyle, modanın gerçekle bağdaşmasının önemini hatırlatıyor.
Milliyet/Fatoş KARAHASAN


Geri Dön