02 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: Bir konut projesi için 50 bin imza olur mu?

Ali Ağaoğlu: Bir konut projesi için 50 bin imza olur mu?

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bürokrasiye isyan etti



Enerji sektörüne de giren ve 1.5 yılda 13 lisanslı enerji şirketini bünyesine katan Ali Ağaoğlu, "Yeni enerji lisansı verilmediği için, bürokrasiyle uğraşmamak için hazır lisanslı şirketleri aldık. İnşaatta da yoğun bürokrasi var. Bu bürokrasi yatırımları engelliyor" dedi. Ali Ağaoğlu, İstanbul´da, Ataşehir´in merkezinde inşaatına başladıkları konut projesi My Towerland için, tam 50 bin imza tamamlamak zorunda kalmalarından yakındı ve şöyle devam etti: "Benim param değerli. 2 yıllık işi 6 ayda yapmaya çalışıyorum. En büyük kabiliyetim de hız. Fakat, bürokrasi bize engel oluyor. Bir inşaat ruhsatında binlerce imza isteniyor. My Towerland´de de 50 bin imza topladım. Ben bunun için bile birçok adam istihdam etmek zorundayım. İş mi yapacağız, bürokrasiyle mi uğraşacağız. Biz kanunsuzluk istemiyoruz, kural istiyoruz. Gereksiz kural da istemiyoruz. Aynı anda 11 bin konutluk projelerle uğraşırken, bir de binlerce imza toplamak zorundayım."

Yeni proje yolda
My Towerland projesinde, yaklaşık 2 bin 500 ailenin, şebeke fiyatından yüzde 20 daha ucuza `temiz enerji´ kullanacağını söyleyen Ali Ağaoğlu, "Ağaoğlu Enerji Grubu´nun ürettiği rüzgar enerjisi, bu konutlarda kullanılacak. Mersin-Mut ve Bandırma´da ürettiğimiz rüzgar enerjisini devlete satıp, mahsuplaşacağız. My Towerland´de daire sahipleri şehir elektriğini yüzde 20 ucuza kullanacak" dedi. Konutları da artık, en az enerji harcayacak şekilde ürettiklerini söyleyen Ali Ağaoğlu, Eylül ayında satışa çıkaracakları İkitelli-Ayazma´daki yaklaşık 3 bin 200 konutluk projeyi de farklı tasarladıklarını belirtti. Ayazma projesinde de çevreye duyarlı
yeni bir enerji santrali bulunacağını bildirdi.

Gecekondular yıkıldı
Ağaoğlu İnşaat Grubu´nun Emlak Konut´a ait arazi üzerinde hayata geçireceği Ayazma projesi için, bölgede bulunan gecekonduların yıkımının tamamlandığını bildiren Ali Ağaoğlu, "TEM´e cepheli arazide, Atatürk Olimpiyat Stadı´nın yakındaki bu konut projesinde de çok iddialıyız. Eylül ayında lansmanını yapacağız. Projenin içinde villalar da bulunacak, yüksek katlı bloklar da. Avrupa Yakası´ndaki en büyük projemiz olacak" dedi.
Hürriyet


Geri Dön