02 / 05 / 2024

Ali Ağaoğlu: Depremden önce biz yıkıp yapalım!

Ali Ağaoğlu: Depremden önce biz yıkıp yapalım!

Türkiye'deki yapıların depreme dayanıklı inşa edilmediği her depremde ortaya çıkıyor. Aileden inşaatçı olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İstanbul'daki yapıların yüzde 70'inin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini dile getiri



 

Van'da yaşanan 7,2'lik depremin felaket olduğunu söyleyen Ağaoğlu, binaların deprem yıkmadan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılıp yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Çeşitli ihtisas alanlarında, küresel ve bölgesel bazda başarı ödülleri dağıtan Euromoney Dergisi'nin Türk gayrimenkul sektörünün en iyilerine 19 kategoride verdiği ödüller törenle sahiplerini buldu. Ödülleri, Euromoney Magazine Genel Müdürü Ed Harding ve Gayrimenkul Direktörü William Powell verdi. Ödül töreni sonrasında basının sorularını cevaplayan Ağaoğlu, "1999 depremini de yaşamıştık. Binalarımızın durumu ortada. Binalarımızı deprem yıkmadan biz kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkıp yenilemeliyiz. Buradan dersimizi almalıyız. Bizi sektör olarak en çok sevindiren olaylardan biri de şu: 'Kentsel dönüşüm yerel yönetimlerin eline bırakılmasın, devlet politikasında olması lazım.' diyorduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurulması devletin de artık konut sektörüne ne kadar önem verdiğinin en güzel göstergesidir. Bunun başına da Sayın Erdoğan Bayraktar'ın getirilmesi hepimizi sevindirdi. Demek ki önümüzdeki yıllar konuk sektörü açısından hızlı ve hareketli yıllar olacak." diye konuştu.

'En iyi konut' kategorisinde ödül alan Ali Ağaoğlu, "Euromoney, dünyada ekonomi alanında en saygın dergilerden biri. Türkiye'de özellikle konutta Ağaoğlu Grubu olarak bizi ödüle layık görmeleri gerçekten ekibim adına, çalışma arkadaşlarım adına gurur verici bir şey." dedi.

Kenan Mehmetzade / ZAMAN

 


Geri Dön