29 / 04 / 2024

Ali Ağaoğlu, protesto edildi ardından 2.5 saat konuştu!

Ali Ağaoğlu, protesto edildi ardından 2.5 saat konuştu!

Konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra “Öğrenci Kolektifi ” üyeleri tarafından protesto edildi. Protestocu öğrenciler “Sermaye dışarı, üniversiteler bizimdir ” diye slogan atarken Ağaoğlu 'nun bulunduğu kürsüyü de yumurta yağmuruna tuttu



Konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra “Öğrenci Kolektifi ” üyeleri tarafından protesto edildi. Protestocu öğrenciler “Sermaye dışarı, üniversiteler bizimdir ” diye slogan atarken Ağaoğlu 'nun bulunduğu kürsüyü de yumurta yağmuruna tuttu. Ağaoğlu protestocu öğrenciler dışarı çıkarıldıktan sonra 2.5 saatlik konuşma yaptı.

Protestoculara giderim

Ali Ağaoğlu İTÜ 'de yaşananlarla ilgili olarak, “Bana yumurta atanlara da söyledim. ‘Siz de bir toplantı yapın gelip konuşurum ' dedim. Toplantı başlamadan önce İTÜ yönetimi bir grubun projakasyon yapabileceğini eğer konuşmak istemezsem anlayışla karşılayacaklarını söyledi ama ben yine de konuşmak istedim ” dedi. Saldırı düzenleyen grubun salondan uzaklaştırılmasından sonra tamamen dolu salonda diğer öğrencilere 2.5 saat konuştuğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, “Baktım saat 7.5 (19.30), ‘sevgilim bekliyor arkadaşlar ' deyip ayrıldım. Onlar da böyle bir durumda anlayışlı oldular ” dedi. Ağaoğlu, şöyle devam etti:

Cem Yılmaz 'ı geçtim

“Bir süre önce aynı salonda Cem Yılmaz öğrencilerle buluşmuş. Bana söylediklerine göre beni iki misli öğrenci dinlemiş. Ben genç arkadaşlarıma hayatımı anlatıyorum. Hayatta nasıl mücadele edileceğini kendimden örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum. Gördüğüm kadarıyla gençler için de rol model olmuşum. Kısa sürede Koç, Sabancı, Maltepe, Marmara, Kültür üniversitelerine gittim ve öğrencilerle buluştuk. şžu anda sırada da 50 üniversite var. Bu yumurtalı saldırıyı düzenleyenler küçük bir azınlık. ”

Neyi protesto ettiler

Ali Ağaoğlu, kendisine yumurtalı saldırı düzenleyen öğrencilerin aslında kendisiyle alakalı olmayan bir şeyi protesto ettiklerini de ileri sürdü ve “Bir iş adamımız ‘benim şirketle duygusal bağım yok, olamaz. İyi fiyat vereni bulursam satarım ' demiş. Bu arkadaşlar da onu protesto ediyorlarmış. Ben hayatımda öyle birşey söylemedim. Benim şirketlerimle, çalışanlarımla, memleketimle duygusal bağlarım çok güçlüdür ” diye konuştu.

Protestoculara karşı slogan attılar

AĞAOĞLU şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu 'na İTÜ 'de yumurtalı saldırı sırasında protestocular da protesto edildi. Protestocu öğrencilerden biri kürsüye yönelince arbede başladı. Arbede kavgaya dönüştü. Gerginlik, protestoyu gerçekleştiren öğrenci grubuyla, Ağaoğlu 'nu dinlemek için salona gelen öğrenciler arasında yaşanmaya başladı. Protestoyu gerçekleştiren gruptan bir öğrenci mikrofonu eline aldığında bu kez kendisi çok yoğun bir protestoyla karşılaştı.
Hürriyet


Geri Dön